8/6/2016 - 4 Pinchéaapjes aangekomen.

Vier nieuwe pinchétjes zijn aangekomen in De Zonnegloed.

Ze zitten in een splinternieuw verblijf!
Rikchaq / Rabal / Nawpa / Allqa zijn de namen van de dieren, twee vrouwtjes en twee mannetjes.
Het pinché aapje of het cotton-top tamarin  wetenschappelijke naam Saguinus Oedipus.is een ernstig bedreigde soort. Ze komen alleen nog voor in Colombia en ook daar wordt hun leefomgeving steeds kleiner. Dit komt omdat bossen gekapt worden onder andere voor de aanleg van akkers. De schatting is dat zo’n 75% van het originele leefgebied op dit moment daarvoor is gekapt.

 

Lees meer over 8/6/2016 - 4 Pinchéaapjes aangekomen.
8/6/2016 - 4 Pinchéaapjes aangekomen.

7/06/2016 - Samen nog gelukkiger.

Eind vorig jaar kwamen 3 nieuwe neusberen bij, Ctje,Effi en Stompie .  Deze zijn nu samengevoegd met de neusberen die al een tijdje op De Zonnegloed verblijven Nazurso en Ben. De samenvoeging verliep vlekkeloos!  In het begin waren ze natuurlijk super actief en nieuwsgierig.  Vele piepende geluidjes, snuffele, wat duwen ... maar nu is de rust volledig teruggekomen.

Lees meer over 7/06/2016 - Samen nog gelukkiger.
7/06/2016 - Samen nog gelukkiger.

15/05/2016 - 8 capibara's opgevangen.

8 capibara's vonden hun weg naar De Zonnegloed.

Begin vorige maand kwam een grote groep capibara's aan in De Zonnegloed.  Een groop van 5 mannen en 3 vrouwen.  Oude en jonge dieren. De nieuwe groep capibara’s werden  na hun quarantaine buiten gelaten en gingen op ontdekking in hun nieuw groot verblijf.  Een super grote zwemvijver en en verwarmd binnenhok.

Lees meer over 15/05/2016 - 8 capibara's opgevangen.
15/05/2016 - 8 capibara's opgevangen.

19/03/2016 - Erkend door EARS

De Zonnegloed is nu officieel lid geworden van EARS
We zijn weer een stapje verder! De Zonnegloed werd opgenomen als lid van EARS (European Alliance for Rescue Centres and Sanctuaries). Het Europees netwerk dat centra ondersteunt en vertegenwoordigt, die zich inzetten en bezighouden met opvang en redding van dieren. Met als hoofddoel om door samenwerking zoveel mogelijk dieren te redden en ze een laatste thuis te bezorgen.
We zijn heel blij en fier om eindelijk deel uit te maken van dit netwerk. Meer info over EARS kan je vinden op http://ears.org/

Lees meer over 19/03/2016 - Erkend door EARS
19/03/2016 - Erkend door EARS

13/03/2016 - 2 Watoessirunderen opgevangen.

Watoessirunderen aangekomen in De Zonnegloed
Omdat in het verleden enkele dierenparken in de media kwamen door het beëindigen van het leven van enkele dieren die op ‘overschot’ kwamen, heeft sanctuary De Zonnegloed contact gehad met diverse dierenparken om zich kandidaat te stellen als opvang voor dergelijke dieren! Zo werden we onlangs gecontacteerd om 2 watusirunderen te gaan opvangen en ze een laatste thuis te bezorgen.
Het Watoessirund is een rund afkomstig uit Afrika. Ze hebben vrij lange hoorns en is afstammeling van de oeros, die in 17de eeuw uitgestorven is. De runderen spelen al zo'n 6000 jaar een belangrijke rol in het leven van verschillende Afrikaanse stammen zoals de Tutsi en Ankole. De runderen bezorgden een stam zowel eten, betaalmiddel als status. De runderen met de langste hoorns behoorden toe aan de koning en werden als heilig beschouwd.
 

Lees meer over 13/03/2016 - 2 Watoessirunderen opgevangen.
13/03/2016 - 2 Watoessirunderen opgevangen.