12/02/2016 - 7 soorten reptielen opgevangen.

Vandaag kwam er een grote groep reptielen aan.  7 soorten waaronder een baardagaam, een helmbasilisk, een luipaardgekko een berberskink een steppenvaraan, twee groen leguanen en twee kolenbranderschildpadden.  Dieren vooral gedumpt door partikuliere eigenaars en enkele in beslaggenomen uit een dierentuin.
Reptielen worden meer en meer gehouden als huisdier.  Iedereen kent wel iemand met een slang, baardagame, kameleon of ander reptiel in huis.

Lees meer over 12/02/2016 - 7 soorten reptielen opgevangen.
12/02/2016 - 7 soorten reptielen opgevangen.

29/01/2016 - We staan nooit stil. 8 wasberen opgevangen.

In De Zonnegloed staat het nooit stil.  Da afgelopen 4 jaar hebben we al veel dieren kunnen opvangen, redden en deze dieren een nieuw hoopvol leven kunnen schenken.  Een thuis voor de rest van hun leven.
Dit kregen de 8 nieuwe wasberen die vandaag zijn aangekomen uit het Natuurhulpcentrum Opglabeek ook.

Tapco,  Tawa,  Teetonka, Taima, Takoda, Tsiyi, Tsé, Tuari stellen het goed samen met de 3 oudere wasberen die al in De Zonnegloed waren opgevangen.

Lees meer over 29/01/2016 - We staan nooit stil. 8 wasberen opgevangen.
29/01/2016  -  We staan nooit stil.  8 wasberen opgevangen.

11/11/2015 - 7 Dwergzijdeaapjes & een Genetkat.

In mei 2014 kwam er een groep dwergzijdeaapjes terecht bij Stichting AAP in Almere (Nederland) na eerst een lange tijd vast te zitten in Spanje door administratieve hindernissen. Zij waren in beslag genomen in Frankrijk. Daar zaten de aapjes in een huis met heel veel andere dieren en werden in erbarmelijke omstandigheden gehouden. 

De Genetkat Kanu kwam samen met vele andere dieren uit een huis in Nederland. Daar werden verschillende diersoorten in veel te kleine en zeer vieze hokken gehouden, daarom werden zij door de Nederlandse overheid in beslag genomen. 
Allen nu een nieuwe toekomst bij De Zonnegloed dierenpark & Sanctuary.

Lees meer over 11/11/2015 - 7 Dwergzijdeaapjes & een Genetkat.
11/11/2015  -  7 Dwergzijdeaapjes & een Genetkat.

30/10/2015 - Arda overleden.

Bruine beer Arda is overleden
De oudste beer van de twee bruine beren, die we gered hadden uit betonnen kooien van een fokcentrum in Bulgarije, is vorige week overleden. Dit is zeer triestig nieuws, wetende wat ze in Bulgarije heeft meegemaakt...
Maar gelukkig is niet alles voor niets geweest! Arda heeft bij ons nog een hele tijd in een natuurlijke omgeving kunnen vertoeven, baden in een vijver en gezonde voeding kunnen genieten. Toch waren er door haar hoge leeftijd ernstige long- en hartproblemen de kop opgestoken. Na overleg met dierenartsen en heel veel wikken en wegen, hebben we haar moeten laten inslapen.

Lees meer over 30/10/2015 - Arda overleden.
30/10/2015  -  Arda overleden.

De Zonnegloed in Iedereen beroemd

Een week lang komt de Zonnegloed in het één-programma Iedereen beroemd, met name in het stuk 'de week van'. De week van maandag 19 oktober tot vrijdag 23 oktober kun je meevolgen in het dagelijks leven in De Zonnegloed. Wat doet De Zonnegloed juist? Wie zijn daar de oprichters van? Hoe leven en denken die mensen? Wat doet een dierenverzorger? Volg het het dagdagelijkse leven in Iedereen Beroemd. 

Bekijk hier het filmpje van maandag 19 oktober: http://www.een.be/programmas/iedereen-beroemd/nieuwe-thuis 

Lees meer over De Zonnegloed in Iedereen beroemd
De Zonnegloed in Iedereen beroemd

Studiedag 5 oktober: 'Het dierenwelzijn in de zoo van morgen' met Ben Weyts Vlaams minister van Dierenwelzijn

Karel, onze projectverantwoordelijke, werd gevraagd door het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie en dienst dierenzorg om De Zonnegloed als Sanctuary voor te stellen op de studiedag. De Zonnegloed: een dierenpark als opvangcentrum en blijvende thuis voor dieren met een minder kleurrijk verleden.
Karel, de oprichter, stelde De Zonnegloed vzw voor en legde vooral de noodzaak van een werking als Sanctuary voor in onze maatschappij. Ook kwam het onbeperkt fokken van dieren en het euthanaseren van dieren aan bod.

             

 

Lees meer over Studiedag 5 oktober: 'Het dierenwelzijn in de zoo van morgen' met Ben Weyts Vlaams minister van Dierenwelzijn
Studiedag 5 oktober: 'Het dierenwelzijn in de zoo van morgen' met Ben Weyts Vlaams minister van Dierenwelzijn

Genetkat gered uit Frankrijk.

14/07/2015 - Vandaag vingen we een genetkat op.  Ons mededogen voor dieren in nood kent nog steeds geen grenzen. Na een in beslagname werd een genetkat even tijdelijk bij het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek geplaatst en werkte het team van De Zonnegloed zo snel mogelijk aan een verblijf voor het dier.  

Lees meer over Genetkat gered uit Frankrijk.
Genetkat gered uit Frankrijk.