nl en fr

Oso café europeo Ursus arctos

Oso café europeo - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary Adoptar Esto Oso café europeo

Característica

Tamaño:
1,7 - 2,8 m
Nutrition:
grassen, scheuten, bessen, fruit, noten, wortelen, insecten, zoogdieren, reptielen en honing.
Peso:
250 - 750 kg
Edad:
25 - 30 jaar
Gestación:
6 - 9 maanden
Estado:
Minste zorg
Environment:
Gematigde regenwouden, bergachtige bossen, toendra.
{$lblHabitat}:
Europa, Noord-Amerika, Azië

Animales en nuestro parque

Uli
Date of birth
01-01-2010
Date of arrival
21-06-2018
Uli

Uli werd gebruikt als dansbeer. Ze moest op een elektrische plaat staan waar stroom op werd gezet. Naarmate de stroom verhoogd werd, moest ze actiever gaan dansen.  Na het verbod om dansberen in het openbaar te vertonen, werd Uli verkocht aan een hoteluitbater. Daar leefde ze samen met bruine beer Mimi in een veel te kleine betonnen kooi van 2m op 7m bij een hotel in Albanië. Daar had ze niets van verzorging en kreeg als voer de overschotten van het hotel.  Geen water om zich te wassen, geen boom om in te klimmen, geen gras om in te lopen of putten in te graven, enkel een betonnen vloer vol uitwerpselen.


Berros
Date of birth
20-01-2014
Date of arrival
07-04-2015
Berros

In 2013 werden er in het zuiden van Spanje vier volwassen beren inbeslaggenomen door de overheid.  De dieren leefden in verschrikkelijke omstandigheden bij een particulier.  Een van de inbeslaggenomen beren bleek echter zwanger en er werd een jong mannelijk beertje geboren.  Het probeem werd nog groter toen een van de volwassen mannetjes erg agressief werd naar het jonge beertje.  Snel zocht de Spaanse overheid naar een oplossing voor het jonge beertje.  Gelukkig kon De Zonnegloed zich ontfermen over het toen kleine beertje Berros.

 


Mimi
Date of birth
01-01-2010
Date of arrival
21-06-2018
Mimi

Mimi heeft een gruwelijk verleden. Ze werd uit haar nest geroofd door stropers waarbij haar moeder werd gedood. Daarna leefde ze jarenlang samen met bruine beer Uli in een kleine betonnen kooi van 2m op 7m in Albanië bij een hotel.  Daar had ze niets van verzorging en kreeg als voer de overschotten van het hotel.  Geen water om zich te wassen, geen boom om in te klimmen, geen gras om in te lopen of putten in te graven, enkel een betonnen vloer vol uitwerpselen.