nl en fr

Titi comun Callithrix jacchus

Titi comun - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary Adoptar Esto Titi comun

Característica

Tamaño:
15 cm
Nutrition:
Gom, sappen, latex, hars, kleine hagedissen, vogeleieren, juvenielen en kikkers.
Peso:
235 - 250 gram
Edad:
12 - 13 jaar/ans/years
Gestación:
3,5 maand/mois/month
Estado:
Niet bedreigd
Environment:
Noordoostkust van Brazilië

Animales en nuestro parque

Wickie
Date of birth
24-10-2013
Date of arrival
03-02-2014
Wickie

Wickie werd samen met Mumpy binnengebracht door Stichting AAP.  Hij werd gevonden op een parking in de streek van Hannover, duidelijk gedumpt. Hierdoor kon zijn geschiedenis niet worden vastgesteld.


Mumpy
Date of birth
24-06-2012
Date of arrival
03-02-2014
Mumpy

Mumpy werd door zijn eigenaar na de dood van het moederdier afgestaan aan een opvangcentrum in Sachsenhagen, Duitsland. Daar werd hij samengevoegd met Wickie.


Olga
Date of birth
06-04-2008
Date of arrival
07-10-2015
Olga

Olga werd binnengebracht omdat de Wissel Zoo, een park in Nederland, de deuren moest sluiten. De Zonnegloed ving enkele dieren op van de Wissel Zoo die nergens geplaatst konden worden. Nu heeft Olga weer een hoopvol leven en leeft samen met Wickie en Mumpy.


Sinbad
Date of birth
16-09-2007
Date of arrival
30-04-2019

Voordat Sinbad en zijn maatje Saphire naar Stichting AAP kwamen, zag hun leven er weinig rooskleurig uit. Sinbad werd, samen met nog een aantal witoorpenseelaapjes, als huisdier gehouden door een Duitse particulier. Toen de eigenaar uiteindelijk inzag dat het geen geschikte huisdieren zijn, trok hij aan de bel bij de Duitse dierenbescherming. Maar voor één van de dieren kwam zijn inzicht te laat, dit aapje overleed aan de gevolgen van verkeerde voeding. Voor Sinbad en Saphire liep het gelukkig anders af!  Ze krijgen nu een hoopvolle nieuwe thuis in De Zonnegloed in een nieuw ruim een aangepast verblijf.  Omringd met de aandacht en verzorging die ze verdienen na een leven van ellende.

 

 

Help mee


Saphire
Date of birth
16-09-2007
Date of arrival
30-04-2019

Voordat Saphire en zijn maatje Sinbad naar Stichting AAP kwamen, zag hun leven er weinig rooskleurig uit. Saphire werd, samen met nog een aantal witoorpenseelaapjes, als huisdier gehouden door een Duitse particulier. Toen de eigenaar uiteindelijk inzag dat het geen geschikte huisdieren zijn, trok hij aan de bel bij de Duitse dierenbescherming. Maar voor één van de dieren kwam zijn inzicht te laat, dit aapje overleed aan de gevolgen van verkeerde voeding. Voor Sinbad en Saphire liep het gelukkig anders af!  Ze krijgen nu een hoopvolle nieuwe thuis in De Zonnegloed in een nieuw ruim een aangepast verblijf.  Omringd met de aandacht en verzorging die ze verdienen na een leven van ellende.

 

 

Help mee