nl en

Tortue grecque Testudo graeca

Animaux dans notre parc

Ranus
Date de naissance
01-01-2010
Date d'arrivée
06-11-2010
Ranus

Ranus en Jamilla werden binnengebracht op 06/11/2010 na een inbeslagname van verschillende exoten uit een dierenhandel.  De persoon het verschillende onwettige dieren in zijn bezit om te verkopen.


Francesca
Date d'arrivée
20-11-2017
Francesca

Francesca werd binnengebracht op 20/11/2017.  De vorige eigenaar heeft altijd heel goed voor haar gezorgd.  Het was een dier dat ze zelf al gered hadden van verwaarlozing ze was er toen slecht aan toe.  Maar besloten nu toch om afstand te nemen omdat de eigenaars vonden dat ze niet de volledige zorg meer konden geven wat nodig was.  Ze moesten vaak op reis gaan en moesten telkens iemand aanspreken om haar te verzorgen.  Met pijn in het hart lieten ze het dier over aan De Zonnegloed.


Tortue grecque - De Zonnegloed - Refuge pour animaux Adopter Cette Tortue grecque

Traits

Taille:
25 cm
La nutrition:
Het voedsel bestaat uit calcium- en vezelrijke, maar proteïne-arme planten, zoals grassen
Poids:
0.25 - 3 kg
Age:
20 jaar/ans/years; tot 127 jaar in gevangenschap
Gestation:
2 maanden
Statut:
Kwetsbaar
Environment:
De Balkan, Turkije, Griekenland, zuidelijk Frankrijk, Italië, Spanje, Majorca, Sicilië en Sardinië.Buiten Europa in Noord-Afrika, Iran, Israël en Syrië.
Habitat:
Middellandse zeegebied


Information

La Tortue grecque vit dans des milieux arides et son alimentation est parfois réduite à quelques végétaux : chardons, luzerne et jeunes pousses. Les mâles sont souvent agressifs et s'affrontent âprement en période de reproduction.

Adopter Cette Tortue grecque