Lees hieronder wat mensen ons lieten weten na hun dagje als dierenverzorger:

Leen - oktober 2019

Ik wist niet wat ik mocht verwachten. Wat heb in gekregen? Een fantastische dag/ervaring!! Beren (echte... geen Teddy!!) verblijf proper maken en voederen. Appels en honing verstoppen en oppassen voor gegraven putten. Kamelen voederen en kaka opkuisen. En wat hebben we geleerd: "Ne kameel, en zeker 2, kunnen serieus veel kakken!!"
Groenten en fruit snijden (je word vriendelijk verzocht niet in je vingers te snijden). Aapjes voederen. (Ne levende sprinkhaan kriebeld tussen uw vingers)
Je moet ook ver en hoog kunnen gooien met fruit en groenten.
Kortom... ik heb ECHT dieren verzorgd.
Dit was mogelijk dankzij De Zonnegloed waar de eigenaars Karel en Lieve, samen met een fantastisch team van (al dan niet gebeten) medewerkers hun hart en ziel geven voor dieren die een betere thuis verdienen en die hier ook krijgen.
Wil je een dierenvriend in je familie of vriendenkring echt blij maken? Geef hem/haar een dag dierenverzorger in De Zonnegloed cadeau!!

Duizend maal dank aan De Zonnegloed en mijn liefste schat.

 

Sarah - september 2019

Het werd een dag om nooit meer te vergeten, een droom die uitkwam. Ik wens graag bij deze onze begeleiders Guy en Arne heel erg te bedanken! Niets was hen teveel, we hebben ontzettend veel uitleg gekregen en hebben veel zelf mogen doen. Daardoor werd dit een unieke ervaring!

Heel erg bedankt en hoedje af voor de eigenaars en iedereen die daar werkt! Jullie doen fantastisch werk!

 

 

Philip en Susan - september 2019

Bij deze willen wij een oprecht "dank u wel" zeggen voor een zeer boeiend en leuk dagje bij de dierenverzorgers.  's Morgens en dan opnieuw later in de namiddag, heeft dierenverzorger Bart ons meegenomen op zijn dagelijkse tour en we hebben hem kunnen meehelpen met verschillende opdrachten bij de beren, de kamelen, de roofvogels, de lama's....en samen met dierenverzorger Stephanie hebben we de voeding voor de primaten kunnen voorbereiden en dan meegeholpen in de vroege namiddag, bij de voedermomenten. Wij bewonderen de inzet, bekwaamheden en het uithoudingsvermogen van jullie medewerkers - de dag was 'non-stop', maar ze deden alles met een glimlach en hun passie voor de dieren was duidelijk te zien. We waren zeer onder de indruk van alles dat we gezien hebben en waarderen erg veel de kans om zo een kijkje achter te schermen te mogen nemen.  De verschillende verhalen over de afkomst van bepaalde dieren waren ook ontroerend - we vinden het fantastisch dat ze bij jullie een tweede kans krijgen en eindelijk gerespecteerd worden.

 

 

Tiffany en Kimberley - september 2019

Wij hebben enorm genoten van deze dag en raden het iedereen aan.

Het contact met de dierenverzorgers en de dieren is geweldig. We mochten heel dicht bij de dieren komen en met alles meehelpen. We werden gezien als een volwaardig deel van het team en kregen dan ook de taken zoals deze dagelijks voorkomen.
Voor onze dochter was het hoogtepunt dat ze de beren van heel dichtbij kon bewonderen en mee mocht helpen de stallen uit te mesten, het eten verdelen en ook even in de binnentuin van de beren mocht lopen om honing aan de bomen te smeren.

Kortom het was een superdag, zeker voor herhaling vatbaar.

 

 

Tine en Niels - augustus 2019

Vandaag werden we super goed ontvangen en hebben wij een prachtige ervaring gehad.
Bart heeft zich heel de dag over ons ontwaakt en heeft ons heel veel bij kunnen leren. Hij was super super vriendelijk en enthousiast. Hij heeft het fantastisch gedaan, wat een topverzorger! Heel groot compliment voor hem!
Het was een dag om nooit meer te vergeten.
Heel erg bedankt hiervoor!

 

Gerda - augustus 2019

Ik vond een super ervaring, leerrijk en afwisselend, de begeleiders zijn erg vriendelijk, geduldig met de bezoekers en werken daar duidelijk graag. Vooral de uiteenzetting van Stephanie tijdens het voedermoment was boeiend !
Vooral omdat ik denk dat hun werk eigenlijk trager gaat met ons erbij, maar dat merk je niet! Ze bleven steeds geduldig en oplettend.

Jullie doen daar een schitterend werk ! ik kom zeker terug met de familie !!

 

 

Dominica - augustus 2019

Een 10-tal dagen terug kreeg ik de kans om bij jullie mee te lopen voor een dagje dierenverzorging. En ik moet zeggen, het was fantastisch! Ik heb er nog steeds een positief en zeer goed gevoel van. Het is reuzeleuk om zo intens met deze dieren bezig te zijn. Ik vind het een topidee dat jullie dit organiseren en raadt het dan ook iedereen aan om dit eens uit te proberen.

Hartelijk bedankt aan de twee begeleiders die ons hebben meegenomen en ons uitleg hebben verschaft.

En ook vele "thumbs up" voor jullie organisatie!!!!

 

Fumiko - juli 2019

We begonnen de dag bij de kamelen Joep en Nelis, waar we hun weide mestvrij maakten en lekker hooi achterlieten voor de twee heren. Daarna bij de bruine beren, die op één meter afstand toch net iets imposanter zijn (gelukkig met een sterk tralies tussen en goede beveiliging). Het doet iets om op het verblijf te lopen van zulke sterke dieren, het doet nog veel meer met je om hun soms tragische verleden te horen. De voormiddag sloten we af bij de Schotse hooglanders en de roofvogels.

De namiddag begon in de keuken, waar we de kans kregen om het middagmaal van de apen voor te bereiden. Hier valt op hoeveel praktisch werk en kleine klusjes er allemaal bijkomen om de dieren goed te verzorgen: pool – en zilvervossen die vechten, een slang met vervellingsproblemen, … communicatie en opvolging ten top! De voederronde was puur genieten, met informatie en tips over de dieren en hoe ze te voederen konden we ons op hun territorium wagen en hen voederen. Krekels aanreiken aan kleine aapjes, slangenogen inwrijven met zalf… Na de publieke voederrondes van de apen, kamelen en beren, waarbij we aandachtig luisterden en het voedsel mochten geven, kregen we de kans om nog even vrij rond te lopen of verder te helpen. Wij kozen voor het laatste, deels omdat we benieuwd waren naar het kraken van de noten (de verzorger had al gezegd dat het niet zo’n leuk taakje was). En het was inderdaad wel een prutswerk, maar toch leuk om het zelf ook eens te kunnen proberen. Als laatste werk van de dag stond er nog een voederronde voor de exoten op het menu. De kleinklauwotters, poolvossen, zilvervossen, stokstaartjes, neusberen en servals bedienen. Een geslaagde dag, puur genieten.

Doorheen de dag merkten we zeker op hoe de kwaliteit van leven van de dieren vooraan staat en hoe nauwkeurig ze worden opgevolgd. Als je weet hoeveel dieren een zwaar en getraumatiseerd leven achter zich hebben, is het mooi om te zien hoe dierenverzorgers, vrijwilligers en stagiairs zich zo hard inzetten om deze dieren opnieuw de laten genieten en gewoon: ze de kans geven om dier te zijn, op hun eigen manier.

Niet alleen de dieren werden in de watten gelegd, ook wij werden goed opgevangen! Veel informatie, de kans om vragen te stellen, veiligheid principes werden goed uitgelegd… Ook als je je niet comfortabel voelde bij iets (ik ben bv niet zo’n held met krekels) werd er rekening mee gehouden.
Besluit van de dag: een aanrader voor iedereen met een hart voor dieren die eens mee wil kijken achter de schermen. En een dikke chapeau voor alle werknemers en vrijwilligers van de zonnegloed!

 

Mirjam - juni 2019

Jammer genoeg ging het eigenlijk veel te snel voorbij. Voorbije zaterdag was ik bij jullie om deze dag te verzilveren. Het was een uitzonderlijke ervaring. Het enthousiasme waarmee uw medewerkers ons wegwijs maakten in hun dagelijkse werk met deze dieren is fantastisch. Ik heb ervan genoten om dit te kunnen meemaken en alvast voor 1 dag deel uit te maken van dit team.
Het is een aanrader voor iedereen met een hart voor dieren.

Gelukkig is er een organisatie zoals De Zonnegloed om deze dieren uiteindelijk nog een fijn leven te bieden. Ze kunnen het niet vertellen, maar ik ben er zeker van dat ze heel dankbaar zijn.

Nogmaals hartelijk dank voor deze mooie dag; ik kom zeker nog terug!

 

 

Arne - juni 2019

Het was een geweldige ervaring. Je komt heel dicht bij de dieren met toch nog steeds het nodige respect voor de dieren. Het personeel waren 1 voor 1 allemaal vriendelijke mensen. Ik kende de werking al een beetje en vind het sowieso al fantastisch wat ze doen voor de dieren, maar nadat je een dag hebt meegelopen kan het respect alleen maar groeien.

Ook elke verzorger weet bijna elk verhaal over elk dier, soms zitten er heel schrijnende situaties tussen (bv. de beren), maar als je dan de beren ziet samenkomen en ziet hoe hard ze genieten van hun verblijf is dit magnifiek!

Heb niets slecht te zeggen over deze dag en heel veel respect en lof voor alle medewerkers en vrijwilligers.

 

 

Emily - mei 2019

Gisteren heb ik fantastische dag gehad. Ik mocht meehelpen de stallen van de beren te kuisen en hun dan vers eten geven. Toen alle stallen opgekuist waren en alle 3 de beren hun eten hadden gingen we naar het buitenverblijf om dat te gaan kuisen. Daarna bezochten we de lama's, kamelen, rendieren en nog veel andere hoefdieren. In de namidag mocht ik helpen met het bereidden van het voedsel voor voor de apen. We moesten zeer nauwkeurig de hoeveelheid groenten en fruit wegen. Sommige apen kregen ook insecten, zoals meelwormen of sprinkhanen. De sprinkhanen mochten we dan vastnemen en persoonlijk geven aan de kleine aapjes. Ik vond dit een geweldige ervaring en een dag om nooit meer te vergeten! Ik zou het zeker aanraden aan iedereen die graag dieren ziet! Je kreeg super veel informatie over alle dieren, het was fantastisch om zo dicht bij ze te zijn! Zoals de beren bijvoorbeeld, maar ook de kamelen en apen. De dierenverzorgers waren zeer vriendelijk en gaven je constant informatie.

 

Jasmien De Cock - april 2019

Ik had geluk als verrassing een dagje te mogen meelopen als verzorger in jullie vzw.

Ik werd hartelijk welkom gegeten en mocht onmiddellijk beginnen om te helpen de buitentoer te mesten. Niettegenstaande dit eigenlijk niet zo'n leuke klus is,  was het een aangename ervaring. Tussendoor heel wat info en weetjes meegekregen. Vervolgens helpen voedsel klaarzetten en helpen voederen. Een dag die volledig in balans was en als heel erg aangenaam werd ervaren. Jullie doen met zo'n klein team/budget toch echt wel wonderen! Dikke proficiat en heel veel succes in de toekomst.

Tot weerziens!

 

Sarah Speli - april 2019

Dagje meelopen met dierenverzorgers was super tof! Zowel werken als eten geven, korte uitleg bij de dieren (afkomst, hun verleden ) was goed. Een ervaring die ik iedereen die van dieren houdt en de handen uit de mouwen wil steken, kan aanraden.

 

 

Sarah - maart 2019

Een ervaring om nooit te vergeten. Topdag!
Heel leerrijk, toffe ontvangst en vriendelijke personeelsleden. Kortom: SUPER!

 

Delphine - februari 2019

In februari ben ik naar De Zonnegloed gekomen voor een dagje dierenverzorger. Ik kreeg dit cadeau van mijn vriend voor mijn verjaardag en was hiermee heel gelukkig. Het werd dan ook een onvergetelijke dag voor mij. Ik mocht een kijkje nemen bij heel wat dieren, maar dan aan de andere kant van het glas, wat heel plezant is. Vooral alle apensoorten heb ik van dichterbij mogen leren kennen. Ook enkele vogels en de dieren van de kinderboerderij mocht ik helpen voederen. De ochtend is voorbij gevlogen... en ik kreeg veel info en anekdotes te horen over de dieren.

In de namiddag heb ik samen met de verzorgers de maaltijden voor de apen mogen klaarmaken. Echt iets voor mij, groenten en fruit versnijden en verdelen op gewicht. Ik ben nogal een pietje precies, dus geen probleem voor mij. We zijn nog eens langs geweest bij de otters en de stokstaartjes om vervolgens alle apen nog eens te verwennen met lekkers.
Daarna heb ik mogen helpen met het uitmesten van de stallen en weides van de schapen, de lama's en de rendieren. Fijn als je de dieren hun leefomgeving weer proper kan achterlaten. En nog nooit een rendier van zo dichtbij gezien.
Eén van de verzorgers nam me nog eens mee naar de binnenverblijven van de beren, zodat ik die ook eens van dichterbij kon zien. Daarna nog wat helpen opruimen en alvast wat grote zakken hooi klaargezet voor gebruik de volgende dagen.

Kortom, een onvergetelijke en prachtige ervaring die ik zeker opnieuw zou willen doen!!! Het is alleen veel te snel voorbij gevlogen en had eigenlijk alle dieren wel eens willen ontmoeten.
Bedankt voor de leuke dag!!!

 

 

Maxim en Saskia - december 2018

Mijn vriend en ik zijn een dag komen meehelpen als echte dierenverzorgers. Zelf ben ik gek op dieren! Omdat ik al zo vaak gezegd heb dat ik graag in de dierentuin wou werken, kreeg ik deze dag kado voor mijn verjaardag. Beste kado ever! We mochten heel de dag mee achter de schermen werken. De zonnegloed is geen gewone dierentuin, dat maakte de dag enkel maar leuker! Bij elk opgevangen dier is er wel een verhaal over zijn verleden. De verzorgers namen uitgebreid de tijd om ons uitleg te geven over hun job en alle dieren. Van krekeltjes geven aan de apen tot honing bij de beren verstoppen. Bij alles mochten we mee helpen. En ja, ook de stallen uitmesten hoorde daarbij. Maar als je dan de zorgeloze blik van Joep en Nelis de kamelen kreeg als bedankje, nam je dit er graag bij.

 

Wendy

Wij hebben genoten van een dagje dierenverzorger een echte aanrader !  Heel mooi en verzorgd park waar dieren het naar hun zin hebben.  Wij komen zeker terug !

 

Mara Veedeebee

Heel mooi park, met aandacht voor de dieren en hun welzijn. Wij hebben er net een dagje dierenverzorger opzitten en ik kan iedereen het meer dan aanraden! Bijzonder unieke ervaring met gepassioneerde dierenverzorgers en de fantastische kans om de dieren van dichtbij te bewonderen en te voederen. Meer dan de moeite waard!

 

Else en Joachim

Jullie zijn enorm bedankt voor de fantastische dag gisteren !!!

We hebben er echt van genoten ,het was precies of we gewoon bij jullie werkten en echt alles mochten doen .
Op zo'n dag krijg je ervaringen die je nooit meer vergeet ,het is ook zeer leerzaam .
De medewerkers die we mochten helpen waren stuk voor stuk zeer vriendelijk en gaven veel uitleg met veel geduld !
We komen jullie zeker bezoeken met vrienden deze lente of zomer .
We wensen jullie nog heel veel succes toe met het opvangcentrum .

Lieve groeten ,
Elsie en Joachim