Dagprogramma voor klassen 1e tot 6e leerjaar

Een schoolreis aangepast aan de leeftijd van de leerlingen.  Een dag vol dierenavontuur.  De kinderen gaan op stap en ontdekken de vele soorten dieren.

Voor het basisonderwijs zijn er leuke doe-opdrachten en een speurtocht tijdens de wandeltocht. Ook krijgen ze een voedervoorstelling waar een dierenverzorger beestachtig leuke weetjes vertelt over sommige dieren van het park.

Ook staan er speelpleinen op de kinderen te wachten om hen even goed uit te laten leven. 

Welkom vanaf 10u en eindigen ten laatste om 16u.

 

Parkbezoek

 

Tijdens de wandeltocht door het park ontmoeten de kinderen kleine en grote dieren van over de hele wereld. Kom oog in oog te staan met een bruine beer, bewonder de indrukwekkende roofvogels, sluip tussen de exotische roofdieren of ga het regenwoud binnen en ontdek de vele reptielen, dwergaapjes, amfibieën en insecten op de kleine beestjeszolder.

De Zonnegloed vangt meer dan 100 soorten dieren op !

 

Heeft u toevallig in de klas gesproken over boerderijdieren? Ga dan zeker langs bij onze kinderboerderij. Een ideale gelegenheid waar kinderen hun eerste contacten leggen met varkens, geiten, cavia's, ezels, ... 

 

Doe-opdrachten 


 

 

Regelmatig kunnen de kinderen tijdens de tocht even stoppen om zelf lekker te beesten of een doe-opdracht uit te voeren. Uiteraard doen ze dat pal tussen de dieren!

Hoe ziet een braakbal van een uil er nu werkelijk uit ?
Hoe voelt de hoorn van een rund of rendier ?
Hoe groot is de grootste roofvogel nu echt ?
Loop en grom als een echte bruine beer ...

Als leerkracht krijgt u een boekje mee met de verschillende doe-opdrachten voor de leerlingen. 


Beestenpret

 

 

 

Na de wandeltocht is het tijd om lekker te beesten in één van de speeltuinen. Als u met de klas op bezoek bent in De Zonnegloed ontmoet u dus niet alleen leuke dieren, maar kunnen de kinderen net als zij ook lekker klauteren en slingeren.

 

 Dierenweetjes


 

 

Een dagje Zonnegloed kan niet alleen beestig leuk zijn, maar ook nog eens bère-interessant. Spelenderwijs leren kinderen van alles over de dierenwereld. Met de infoborden die zich bevinden bij elk dier komen de kids van alles te weten over de bewoners van het park, hun gedrag en hun voeding maar ook hun verleden, hun vroegere leven toen somige dieren wel soms in zeer dieronvriendelijke omstandigheden moesten leven.

 

 

Speurtochten

 

 

 

 

Als u kiest voor het Ulli-pakket, dan krijgt u er ook een uitdagende speurtocht bij op het niveau van uw groep kinderen. Door deze speurtocht komen de kinderen heel wat te weten over de dieren en hun omgeving door middel van meerkeuzevragen, opdrachten, spelletjes,... Een ideale educatieve aanvulling op je parkbezoek!

Voorstellingen

 

 

 

Op stap met een dierenverzorger!
Een van onze dierenverzorgers gidst de leerlingen langs verschillende dieren en vertelt waar de dieren vandaan komen, wat ze eten en wat hun typische kenmerken zijn.

Ontdek alle interessante weetjes, pittige verhalen door deze voorstelling.
Maar ook verteld hij over de dieren die ons opvangcentrum bereiken over hun status die soms wel echt allarmerend zijn.  Ze komen vaak ondervoed, onderkoeld en bang aan.  De meesten van hen hebben in zeer kleine kooien geleefd en weten niet eens hoe ze een boom moeten beklimmen of hoe ze moeten eten.  Dit is waar het team van De Zonnegloed elke dag aan werkt : door hun revalidatieproces kunnen de dieren leren om weer dier te worden.

 
 
De Zonnegloed is een stichting/vzw en ontvangt geen enkele subsidie voor dit werk.  Stichting/vzw De Zonnegloed is volledig afhankelijk van de bezoekers, donaties, adopties, ...