Praktisch

Parkeren

De bus of auto’s rijden door tot aan de parking naast het park.  Van daaruit kom je samen met de volledige groep kinderen naar de inkom. Het is verboden de kinderen af te zetten aan de inkom van het park en zo de uitgangen te versperren en het verkeer op de openbare weg te hinderen.

Bij aankomst

- De verantwoordelijke van de groep meldt zich aan de kassa van het park.
- Het juiste aantal kinderen worden doorgegeven aan de persoon van De Zonnegloed die de groep ontvangt.
- De kinderen kunnen hun rugzakjes bij aankomst op de afgesproken picknick plaats afzetten zodat ze deze niet de hele voormiddag mee op pad moeten nemen.
- De leerkrachten krijgen bij aankomst per klas een grondplan met een dagprogramma mee. Gelieve overal op tijd te zijn voor de goede gang van zaken.

Prijzen per leerling

Ulli-pakket (volledige dag) €10,50 
   
   

Prijzen voor extra's

Fruitsapjes, melkdrankjes €2,50
Blikjes (frisdrank) €3
Ijsjes  €2 of €3

Betalingsmogelijkheid

Er kan contant of met BanContact betaald worden aan de kassa. Er kan natuurlijk ook gekozen worden voor een factuur die opgestuurd wordt naar de school.  Er wordt 1 rekening voor de volledige groep gemaakt.

- Contante betaling: gelieve de bedragen van de verschillende groepen/klassen reeds op voorhand opgehaald te hebben en enkel te betalen in zo groot mogelijke coupures.
- Factuur: De verantwoordelijke leerkracht ondertekent een blad waarop het aantal leerlingen en begeleiders staat.  Er kunnen ook eventuele extra's, denk maar aan ijsjes of drankjes, op factuur komen te staan.
Opgelet: indien het facturatieadres verschilt van het schooladres, dan dient u dit bij aankomst duidelijk te vermelden op het inschrijvingformulier.

Picknick bij? Geen probleem!

Er zijn verschillende picknickplaatsen in het park, al dan niet overdekt.
De Zonnegloed is een ecologisch project. We maken onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. Ook jullie helpen daar in mee door  herbruikbare drinkbus, koekendoosje en brooddoos te gebruiken. Indien er voedselresten zijn vragen we die terug in de brooddoos te stoppen en alle afval terug mee te nemen .Onze mogelijkheden laten niet toe om veel afval te verwerken.

Identificatie

Het is altijd handig wanneer de kinderen voorzien zijn van een indentificatie (armbandje, pet, sjaaltje, badge, …) met naam van de school/de klas/contactpersoon/contact gsm nr.  Mochten zij verloren lopen, kunnen onze medewerkers de verantwoordelijke onmiddellijk op de hoogte stellen via de opgegeven gsm.nr. zodat hij/zij zich snel terug bij de groep kan aansluiten.

Souvenirshop

Eventueel kan een aandenken gekocht worden in onze shop.  Richtbedrag tussen de €5 en €20.  Zo zijn er knuffels, sleutelhangers en postkaarten te verkrijgen.  Ook hiervan gaat de opbrengst volledig naar de verzorging en opvang van dieren.

Hou het park netjes

Het spreekt voor zich dat overal in het park de netheidsregels van toepassing zijn.  Op verschillende plaatsen staan de nodige vuilbakken om eventueel toch wat afval gesorteerd na te laten.

Wees een verantwoorde bezoeker

We vragen aan alle leerkrachten en extra begeleiders medewerking om tijdens hun bezoek toezicht te houden op hun kinderen.  Gelieve de richtlijnen hieronder op deze pagina samen met de kinderen door te nemen alvorens u op bezoek komt.

De kinderen blijven altijd onder begeleiding en toezicht van uw leerkrachten of de extra begeleiders van uw school.

Elke overtreding op het reglement van ons park kan tot gevolg hebben dat ons personeel dient op te treden.  Afhankelijk van de ernst mogen zij de overtreder het bezoek tot het park ontzeggen.

Het is verboden om:

 • dieren te voederen
  Onze dieren krijgen een uitgeballanceerd dieet om hen een optimale gezondheid te kunnen garanderen.  Daarom vragen we met nadruk om onze dieren niet te voederen! Iedere afwijking (hoeveelheid of soort) in hun schema kan tot gevolg hebben dat onze dieren ziek worden of zelfs sterven.
  Let wel: aan de kassa of in de shop kunt u voederzakjes kopen. Deze korrels mag je zelf geven aan de dieren op de kinderboerderij. 

   
 • dieren aan te raken of afbakeningen te negeren
  Ons dierenpark leent zich uitstekend om dieren van dichtbij te observeren.  We begrijpen dat sommige dieren een hogere “aaibaarheidsfactor” lijken te hebben en dat de verleiding groot kan zijn om deze dieren aan te raken.  Toch willen we heel expliciet onze bezoekers er op wijzen dat het absoluut verboden is om onze dieren te benaderen en aan te raken!  Dit voor hun eigen veiligheid alsook vanuit het dierenwelzijn!  Enkel op de kinderboerderij is het toegestaan om de dieren te aaien.
   
 • dieren uit te dagen of te stresseren
  Sommige bezoekers willen op verschillende manieren de aandacht trekken van onze dieren.  Meestal gaat het om vriendelijk begroeten van het dier, maar helaas is de realiteit soms anders.  Het gaat van tikken op de ruiten, takken in de verblijven gooien, tot zelfs dingen naar de dieren gooien!  Dit is volledig onaanvaarbaar gedrag en is absoluut verboden!

We danken u namens de dieren en de dierenverzorgers om de richtlijnen in acht te nemen en wensen u een fijne dag toe!