Dagprogramma voor kleuterklassen

Een schoolreis aangepast aan de leeftijd van de leerlingen. Een dag vol dierenavontuur. De kinderen gaan op stap en ontdekken de vele soorten dieren.

Voor het kleuteronderwijs zijn er leuke doe-opdrachten tijdens de wandeltocht en krijgen ze een berenleuk verhaal te horen.

Ook staan er speelpleinen op de kinderen te wachten om hen even goed uit te laten leven.

Welkom vanaf 10u en eindigen ten laatste om 16u.

 

Parkbezoek

 

 

Tijdens de wandeltocht door het park ontmoeten de kinderen kleine en grote dieren van over de hele wereld. Kom oog in oog te staan met een bruine beer, bewonder de indrukwekkende roofvogels, sluip tussen de exotische roofdieren of ga het regenwoud binnen en ontdek de vele reptielen, amfibieën en insecten op de kleine beestjeszolder.

De Zonnegloed vangt meer dan 100 soorten dieren op!

 

 

Heeft u toevallig in de klas gesproken over boerderijdieren? Ga dan zeker langs bij onze kinderboerderij. Een ideale gelegenheid waar kleuters hun eerste contacten leggen met varkens, geiten, cavia's, ezels, ... 


Doe-opdrachten


 

 

 

Regelmatig kunnen de kinderen tijdens de tocht even stoppen om zelf lekker te beesten of een doe-opdracht uit te voeren. Uiteraard doen ze dat pal tussen de dieren!

Hoe is het om met de kippen op stok te gaan?
Of om als een emoe op stelten te lopen?

Als leerkracht krijgt u een boekje mee met de verschillende doe-opdrachten voor de kinderen. 

Beestenpret

 

 

 

Na de wandeltocht is het tijd om lekker te beesten in één van de speeltuinen. Als u met de klas op bezoek bent in dit park ontmoet u dus niet alleen leuke dieren, maar kunnen de kids net als zij ook lekker klauteren en slingeren.

 

Dierenweetjes


 

 

 

Een dagje Zonnegloed kan niet alleen beestig leuk zijn, maar ook nog eens bère-interessant. Spelenderwijs leren kinderen van alles over de dierenwereld. Met de infoborden die zich bevinden bij elk dier komen de kids van alles te weten over de bewoners van het park, hun gedrag en hun voeding.

Alle borden met dierenweetjes zijn in Dierenpark - Sanctuary De Zonnegloed op kinderhoogte geplaatst en met vele afbeeldingen.

 

Berros-verhaal

 

 

De kinderen worden ondergedompeld in een verhaal op hun niveau. Er komen tijdens het verhaal verschillende dieren tevoorschijn tijdens de reis van Berros de kleine beer. Het verhaal heeft als doel de kinderen mee te geven dat niet alle dieren zomaar als huisdier gehouden kunnen worden. Denk maar aan een papegaai: het is leuk dat hij praat, maar al eens gehoord hoe luid hij kan roepen? Is dat ook leuk als jij net dat leuke televisieprogramma wil volgen?  

 
De Zonnegloed is een stichting/vzw en ontvangt geen enkele subsidie voor dit werk.  Stichting/vzw De Zonnegloed is volledig afhankelijk van de bezoekers, donaties, adopties, ...