Dagprogramma voor secundaire scholen

Een schoolreis voor jongeren. Een dag waar ze geboeid kunnen raken door de vele soorten exotische dieren en waar hun ogen geopend kunnen worden door het verhaal van elk dier

Voor het secundaire onderwijs wordt er een rondleiding voorzien en een speurtocht tijdens de wandeltocht.

Welkom vanaf 10u en eindigen ten laatste om 16u.

 

Parkbezoek

 

Tijdens de wandeltocht door het park ontmoeten de jongeren kleine en grote dieren van over de hele wereld. Kom oog in oog te staan met een bruine beer, bewonder de indrukwekkende roofvogels, sluip tussen de exotische roofdieren of ga het regenwoud binnen en ontdek de vele reptielen, dwergaapjes, amfibieën en insecten op de kleine beestjeszolder.

De Zonnegloed vangt meer dan 100 soorten dieren op !

 

 
Dierenweetjes


 

 

Een dagje Zonnegloed kan niet alleen beestig leuk zijn, maar ook nog eens bère-interessant. De jongeren leren van alles over de dierenwereld. Met de infoborden die zich bevinden bij elk dier komen ze van alles te weten over de bewoners van het park, hun gedrag en hun voeding maar ook hun verleden, hun vroegere leven toen somige dieren wel soms in zeer dieronvriendelijke omstandigheden moesten leven.

 


Rondleiding

 

 

 

Op stap met een dierenverzorger!
Een van onze dierenverzorgers gidst de leerlingen langs verschillende dieren en vertelt waar de dieren vandaan komen, wat ze eten en wat hun typische kenmerken zijn.

Ontdek alle interessante weetjes, pittige verhalen door deze voorstelling.
Maar ook verteld hij over de dieren die ons opvangcentrum bereiken over hun status die soms wel echt allarmerend zijn. Ze komen vaak ondervoed, onderkoeld en bang aan. De meesten van hen hebben in zeer kleine kooien geleefd en weten niet eens hoe ze een boom moeten beklimmen of hoe ze moeten eten. Dit is waar het team van De Zonnegloed elke dag aan werkt: door hun revalidatieproces kunnen de dieren leren om weer dier te worden.

 


Speurtochten

 

 

 

Als u kiest voor het Robert-pakket, dan krijgt u er ook een uitdagende speurtocht bij. We hebben een speurtocht voor de A-stroom en de B-stroom. Door deze speurtocht komen de jongeren heel wat te weten over de dieren en hun omgeving door middel van meerkeuzevragen, opdrachten, spelletjes,... Een ideale educatieve aanvulling op je parkbezoek!

 

 

De Zonnegloed is een stichting/vzw en ontvangt geen enkele subsidie voor dit werk.  Stichting/vzw De Zonnegloed is volledig afhankelijk van de bezoekers, donaties, adopties, ...