en fr es

Beermarter Arctictis binturong

Beermarter - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary Adopteer deze Beermarter

Kenmerken

Grootte:
61 - 96 cm / staart 55 - 89 cm
Voedsel:
Aas, fruit, vogels, vis, blad en jonge scheuten.
Gewicht:
7.6 tot 14 kg
Leeftijd:
Tot 13 jaar in de natuur; 25 jaar in gevangenschap
Draagtijd:
3 maanden
Status:
Kwetsbaar
Familie:
Beermarter
Leefomgeving:
Zuidoost-Azië in dichtbegroeide bossen.
Leefgebied:
Zuidoost-Azië

Dieren in onze sanctuary

Philippe
Geboortedatum
26-04-2005
Datum aankomst
17-11-2015
Philippe

Philippe is afkomstig uit een failliet gegaan dierenpark in Nederland.


Wat eet ik het liefst ?

Beermarters zijn omnivoren : ze eten behalve vruchten (voornamelijk bessen) ook scheuten, bladeren, kadavers, insecten, eieren en knaagdieren.  Vogels worden met veren en al gegeten.

 

Waar voel ik mij het best ?

Beermarters komen voor in de regenwouden van India, Nepal, Myanmar, Thailand, Indochina, Maleisië, Sumatra, Java, Borneo en Palawan (Filipijnen).  Hij heeft een voorkeur voor bergbossen.  In deze landen wordt de beermarter soms als huisdier gehouden.

 

MEER INFO

Leefgebied

Beermarters komen voor in de regenwouden van India, Nepal, Bhutan, Myanmar, Thailand, Indochina, Maleisië, Sumatra, Java, Borneo en Palawan (Filipijnen). Ze hebben een voorkeur voor bergbossen. In deze landen wordt de beermarter soms als huisdier gehouden. Beermarters zijn eenvoudig te temmen en niet agressief.
Leefgebied beermarter

Uiterlijk

De beermarter heeft een lange, ruige, zwarte vacht. De haarpunten zijn soms wit of geel, waardoor de dieren een gelige of grijzige waas kunnen hebben. Op de oren zitten lange, zwarte pluimpjes. De staart is lang en stevig gespierd, het puntje is zeer beweeglijk en kan dienen als grijpstaart. Beermarters worden 61 tot 96 centimeter lang en 7,6 tot 14 kilogram zwaar. Vrouwtjes worden groter dan mannetjes. De staart is tot 56 tot 89 centimeter lang.

BeermarterBeermarter

Wetenswaardigheden

De beermarter brengt het grootste gedeelte van zijn leven door in bomen.
Het is de enige civetkatachtige en één van de weinige roofdieren met een grijpstaart. Deze dient als steun als de beermarter met zijn voorpoten een tak met vruchten naar zich toetrekt.


Voeding

Beermarters zijn omnivoren: ze eten behalve vruchten (voornamelijk bessen) ook scheuten, bladeren, kadavers, insecten, eieren en knaagdieren. Er zijn gevallen bekend van beermarters die in het water zwommen om vissen te vangen. Vogels worden met veren en al gegeten.

Gedrag

Beermarters zijn voornamelijk 's nachts actief; overdag rusten ze opgerold op een boomtak of in een boomholte. Ze leven solitair en houden er een territorium op na.

Voortplanting

Een vrouwtje kan jaarlijks twee worpen krijgen. Één tot drie jongen worden geboren na een draagtijd van ongeveer 92 dagen. Ze zijn na een jaar volgroeid.

Bedreiging

Beermarters zijn door de IUCN geclassificeerd als "Kwetsbaar".

Adopteer deze Beermarter