en fr es

Bruine maki Eulemur fulvus

Bruine maki - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary Adopteer deze Bruine maki

Kenmerken

Grootte:
43 - 50 cm (straart 41 -51)
Voedsel:
Bladeren, boombast, fruit en insecten
Gewicht:
2 - 3 kg
Leeftijd:
30 jaar/ans/years
Draagtijd:
4 maand/mois/month
Status:
Bijna bedreigd
Familie:
Bruine maki
Leefgebied:
Madagaskar

Dieren in onze sanctuary

Ayo
Geboortedatum
17-04-2015
Datum aankomst
06-07-2016
Ayo

Ayo  werd inbeslaggenomen in een Franse dierentuin.  Het ging al een tijd slecht met het park en er werden verschillende dierenwelzijnsovertredingen gemaakt.


Waar voelt hij zich op zijn best ?

De bruine maki leeft in de vochtige bergbossen in het oosten en de drogere bossen in het noordwesten van het eiland Madagaskar.

Wat eet hij graag ?

Aangezien de bruine maki een echte bosbewoner is, eet hij ook graag dat wat er daar in de boomkruinen te vinden is: bladeren, boombast, vruchten en insecten.

MEER INFO

Leefgebied

De bruine maki leeft in de vochtige bergbossen in het oosten en de drogere bossen in het noordwesten van het eiland Madagaskar.

Uiterlijk

Een volwassen bruine maki een kop-romplengte van 43 tot 50 cm, een staartlengte van 41 tot 51 cm en een lichaamsgewicht van 2 tot 3 kg. De vacht is kortharig en overwegend bruin tot grijsbruin van kleur. Het gezicht en de snuit en de vacht op de kop zijn donkergrijs of zwart, met bleekwitte vlekken bij de wenkbrauwen. Het vrouwtje heeft een minder grote zwarte tekening op het gezicht, bij haar loopt het zwart van de neusbrug tussen de ogen tot de snuit. De ogen zijn oranje tot rood.

Wetenswaardigheden

De bruine maki komt ongeveer 2% van de tijd op de grond en spendeert de rest van de tijd hoog in de bomen.

Voedsel in de natuur

Aangezien de bruine maki een echte bosbewoner is, eet hij ook graag dat wat er daar in de boomkruinen te vinden is: bladeren, boombast, vruchten en insecten.

Gedrag

De bruine maki leeft in familiegroepjes, bestaande uit 5 tot 12 individuen. Volgens schattingen leven er 40 tot 60 dieren per km².

Voortplanting in de natuur

De draagtijd bedraagt ongeveer 4 maand waarna er één jong geboren wordt.

Bedreiging

De bruine maki heeft te maken met de vernietiging van zijn leefgebied door ontbossingen voor de productie van houtskool en illegale houtkap. Ook wordt er op gejaagd; jacht is een toenemend probleem, soms worden hele groepen bruine maki's gevangen. De populaties zijn gemiddeld met 20 tot 25% afgenomen over een periode van 24 jaar (1% per jaar). Daarom staat de bruine maki als ‘Bijna bedreigd’ op de internationale rode lijst (IUCN).

Adopteer deze Bruine maki