en fr es

Canadese kraanvogel Antigone canadensis

Canadese kraanvogel - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary Adopteer deze Canadese kraanvogel

Kenmerken

Grootte:
1.5 - 1.8 m
Voedsel:
Wortels, knollen, insecten, kleine knaagdieren
Gewicht:
3.5 - 6.5 kg
Leeftijd:
25 jaar/ans/years
Status:
Minste zorg
Familie:
Canadese kraanvogel
Leefgebied:
Noord-Amerika

Dieren in onze sanctuary

Kanelo
Datum aankomst
21-10-2014

Kanelo kwam samen met Jabulani aan op 21 oktober 2014 vanuit VOC Heusden-Zolder.  Door ouderdom en ziekte kon de eigenaar niet meer op een goede manier voor deze dieren zorgen en besliste ze af te staan aan het vogelopvangcentrum.


Jabulani
Datum aankomst
15-12-2015

Jabulani kwam samen met Kanelo aan op 21 oktober 2014 vanuit VOC Heusden-Zolder.  Door ouderdom en ziekte kon de eigenaar niet meer op een goede manier voor deze dieren zorgen en besliste ze af te staan aan het vogelopvangcentrum.


Waar voelt hij zich op zijn best?

De Canadese kraanvogel broedt in draslandgebieden in centraal- en noord-Canada, Alaska, het midwesten en zuidoosten van de Verenigde Staten, Siberië en Cuba.  Hij leeft op de graslanden en zoetwatermoerassen.

 

Wat lust hij graag ?

Wortelen, knollen, insecten en zoogdieren.

 

Levenslang trouw.

Koppels blijven levenslang samen en blijven ook het hele jaar bij elkaar.

MEER INFO

Leefgebied

Je kan de Canadese kraanvogel vinden in graslandgebieden en zoetwatermoerassen over heel Noord- Amerika tot het noorden van Canada, in het zuiden tot Noord-Mexico. Er zijn ook populaties gevonden in Cuba en het extreme noordoosten van Siberië.

Uiterlijk

Deze kraanvogel heeft een lengte van 0,8 tot 1,2 meter met een gewicht van 3,5 tot 6,5 kg. Zijn vleugelspanwijdte bedraagt 1,5 – 1,8 meter.

Een karakteristiek kenmerk van de Canadese kraanvogel is het bolle 'staartje' dat gevormd wordt door de sterk verlengde binnenste armpennen die over de echte staart hangen.

Wetenswaardigheden

De Canadese kraanvogel is één van de weinige soorten kraanvogels die momenteel niet bedreigd zijn.

Tijdens de najaarstrek van de noordelijke populaties zijn soms wel 40.000 exemplaren bij elkaar te zien.

De vogel speelt een belangrijke rol in een mythe van het Indiaanse Miami-volk, dat ook wel Twightee of Twaatwaa wordt genoemd, een onomatopee die refereert aan de roep van de Canadese kraanvogel.

In het Amerikaanse plaatsje Othello (Washington) wordt elke maart een festival gehouden rond de Canadese kraanvogel, het Othello Sandhill Crane Festival.

Voedsel in de natuur

De Canadese kraanvogel eet wortels, knollen, insecten en kleine zoogdieren.

Voortplanting in de natuur

De Canadese kraanvogel broedt in draslandgebieden in centraal- en noord-Canada, Alaska, het midwesten en zuidoosten van de Verenigde Staten, Siberië en Cuba.

Koppels blijven levenslang samen en blijven ook het hele jaar bij elkaar.

Na een broedtijd van een maand, waarbij overdag beiden ouders broeden, maar ’s nachts enkel het vrouwtje, komen er 1 tot 3 kuikens uit de eieren.

De jonge vliegen na ongeveer 67-75 dagen uit, maar blijven afhankelijk van de ouders totdat ze zijn 9 tot 10 maanden oud zijn.

Bedreiging

De Canadese kraanvogel is één van de weinige soorten kraanvogels die momenteel niet bedreigd zijn.

Afkomstig van

     VOC Heusden-Zolder

Adopteer deze Canadese kraanvogel