gem.
  9   
op 10
 

3/11/2017 Lennert van Hee

Zoals heel vaak te lezen bij de recensies waren ook wij gisteren enorm tevreden van ons bezoek gisteren, zijn geld echt waard !  Je merkt heel goed dat de dieren hier centraal staan en niet de commerce er rond zoals in vele andere dierenparken met souvenirshops op elke hoek.

 

23/10/2017

Wij vonden het super ! dochtertje met grote oogjes gekeken naar alle dieren! diep respect voor wat jullie doen voor de dieren.

Inge Cappoen 15/10/2017

De zonnegloed is super!  De enige plaats die ik wil bezoeken omdat hier echt voor sukkelaars een oplossing is om een nieuwe thuis te krijgen.  Dieren die niet meer gewenst of mishandeld werden krijgen hier een zo natuurlijk mogelijke thuis!! En goede verzorging.  Bezoekers die nog steeds denken dat circus of een zoo ok is worden educatief ingelicht over de behandeling achter de schermen van deze schone schijn geldkloppers! Hoedje af voor de Zonnegloed!!
Dank voor jullie inzet!

Saskia Sohier 14/10/2017

Vandaag eindelijk tot bij jullie geraakt, stond al heel lang op het verlanglijstje. Jullie doen het super, vind het zalig om er rond te wandelen, de kinderen willen morgen al terugkomen! Heb heel veel respect voor wat jullie doen voor alle dieren. Doe zo verder!
 

Sandrine Declercq 5/10/2017

Beste Zonnegloed, ik ben samen met familie en vrienden al enkele keren langsgekomen.  En iedere keer blijven jullie mij verbazen.  Hoe netjes het ligt, hoe vriendelijk jullie zijn en vooral, hoeveel inspanningen jullie doen om deze prachtige dieren een huis en vooral een thuis te bieden.  Het mag gezegd worden jullie zijn een groot voorbeeld voor velen !  Jullie sanctuary is een ontzettend leuke en leerrijke uitstap.  Keer op keer geniet ik er ontzettend van.   En naast mij heb ik ook al ontzettend veel lovende woorden gehoord.  Maar volgens mij kunnen het er niet genoeg zijn !  Daarom beste zonnegloed oprichters, beste teamleden, beste zonnegloedvrienden een welgemeende CHAPEAU !  ik wens jullie met gans mijn hart nog heel veel geluk, liefde en vreugdevolle momenten.  Bedankt om deze dieren een mooie kans te bieden !


Kristel Elegheer 19/09/2017

Met kindjes van +/- 2jaar langs geweest !  Zij hebben er veel plezier gehad !  De dieren zijn ook vanop hun hoogte zichtbaar, wat heel leuk is voor de kindjes !  Fantastisch park !  Zeker een aanrader !  Wij komen nog terug !
 

Debby Verhaeghen 09/09/2017

Aangenaam verrast door dit mooie park.  De dieren genieten van een ruim binnen- en buitenvertrek, rekening houdend met hun natuurlijke leefomgeving.  Zo heeft ook elke bewoner zijn eigen verhaal, verwaarlozing, inbeslagname, sluiting van ander park, ...  Wandelroutes staan netjes aangegeeven, ook voor mindervalide bezoekers.  Mijn favoriet was Berros de beer, hoe die genoot van een plansbad, spelend met een dikke tak, geweldig !  De parkmedewerkers waren ook druk in de weer om de winterverblijven klaar te maken.  Een mooi park met het hart op de juiste plaats.  Doe zo verder !
 

Valerie Cordy 19/08/2017

Super leuk park zeer netjes.  Leuk om tijdens voedermoment in de kooi van de aapjes te kunnen.

 

Freya Castelein 19/08/2017

Fantastisch park !  Er is aan alles gedacht, duidelijk bewegwijzering, uitleg over de dieren (in verschillende talen, verhaal hoe ze bij de zonnegloed terecht gekomen zijn; filmpjes, ...), voldoende vuilnisbakken, mooi en verzorgd!  De dieren hebben een super mooie en praktische ruimte, ze kunnen kiezen of ze binnen willen zitten of buiten.  Ze hebben zeker niks tekort!  Een dikke pluim voor alle verzorgers en medewerkers van de zonnegloed!  Hiervoor betalen wij graag, want alles staat in teken voor de verzorging van de dieren !  Zeker een bezoek waard dus!
 

Carlos 15/08/2017

We zijn met de kinderen gegaan zonder veel verwachting, maar wat waren wij onder de indruk van deze prachtige vzw!  Wat die mensen doen kunnen we met zijn allen nog iets van leren !  De kinderen waren onder de indruk.  Het was leerrijk en met momenten zeer aangrijpend.  Meer dan zeker een bezoekje waard !  Wij gaan terug !

 

Peter V 15/08/2017

Meer dan we verwachtten.  Hier op een zonnige dag geweest met een kleine baby (10mnd) en verbaasd geweest over de diversiteit van de dieren die er zijn.  Uiteindelijk dik 3uur gebleven.

Dries Wittevroengel 6/08/2017

Prachtig park, prachtig initiatief!  Zeker de moeite waard om te bezoeken!!  Je doet er teven een goede daad mee.  Dit park is geen zoo, het is een plaats waar dieren eindelijk gelukkig kunnen zijn!!  
 

Kiki Santy 1/08/2017

Heel verzorgd dierenpark, ik zag dieren die ik nog nooit gezien had !  En dat terwijl dit geen zoo is maar veel beter dan dat, opvang voor zieke, verwaarloosde, in beslag genomen dieren, een bezoek meer dan waard dus !!

 

Geert Margodt 4/08/2017

Dikke pluim voor de uitbaters.  Schitterend, verzorgd en netjes onderhouden dierenpark.  Op 15min. van ons huis.  Wij zullen aflvast nog dikwijls terug komen.  Prachtig initiaitef!

 

Mira Vlaminck 4/08/2017

Verdient duidelijk maar aandacht!!  Echt de moeite waard !

 

Trisje Beejaa 4/08/2017

Aangenaam verrast !  Zeer goed verzorgd park.  Zowel de dieren, als hun verblijf krijgen optimale aandacht.  Elk dier kreeg een correcte behuizing, waar het zelf kiest binnen of buiten te lopen, zitte, liggen.  Grote diversiteit aan dierensoorten.  Een pluspunt is ook de uitleg (meertalig) over de herkomst van de bewoners, en hoe ze gered werden.  Daar zitten echt wel schrijnende verhalen bij, maar gelukkig vinden de beestjes hier een goeie thuis.  Goed uitgekiende kijkpunten, waar de dieren van zeer dichtbij kunnen gevolgd worden.  Prima aanduiding wat mag en niet mag bij deze of gene diersoort, door middel van ook voor kinderen herkenbare pictogrammen.  Ook voldoende picknick mogelijkheden, rust plekjes in natuurmaterialen en afvalbakken (gesorteerd zelfs, toppie).  Speeltuin, zowel buiten als binnen, is mooi opgebouwd, in degelijke natuurmaterialen.  Op dit park mogen jullie fier zijn.  Een bezoek is zeker de inkomprijs waard.  Vooral omdat dit geen gecommercialiseerd dierenpark is, maar eentje met een gouden hart voor verwaarloosde dieren.

 

Valerie Deroo 4/08/2017

Prachtig initiatief en super park!  We hebben genoten en zelfs 2 dieren geadopteerd!

 

Patrick Yolanda 4/08/2017

Mooie dierentuin, Evert komt nog terug.

 

Steven M 3/08/2017

Mooi en verzorgd

Toen we naar hier kwamen waren onze verwachtingen niet echt hoog gespannen.  Maar dit was zeer onterecht.  Het park is niet alleen een schitterend initiatief, maar ligt er ook zeer verzorgd bij.  Dit is wel geen klassieke dierentuin, aangezien ze hier diern opvangen die uit het illegale circuit komen of mishandeld geweest zijn.  Dus verwchat je niet aan olifanten en tijgers (misschien in de toekomst), maar wel aan beren, ossen, lynx, verschillende apen enzovoort.  Het park ligt er zeer verzorgd bij en er is een mooie route uitgestippeld waarbij je alle dieren bezoekt.  Overal krijg je ook een woordje uitleg en de verzorgers staan steeds klaar.  Best picknick meenomen aangezien de ecoself-service neit veel voorstelt.  Op verschillende plaatsen in het park zijn picknick hoekjes voorzien alsook speeltuigen voor de kinden.  Een echte aanrader !

 

Kevin Glenda 1/08/2017

Deze middag naar sanctuary De Zonnegloed geweest ... echt prachtig !!!  Super gezellig wandelen, dieren van heel dichtbij kunnen bewonderen ... leuke speelactiviteiten voor de klein mannen ... proper en mooi opgeruimd ... alles netjes ... leuke uitgestippelde wandeling maar ook zonder de pijltjes te volgen geraak je overal ... en de kers op de taart, alles gaat naar mishandelde dieren, een tweede of zelfs derde kans voor die beesten !  Echt fantastisch !!  Een aanraders !  GOED BEZIG

 

Dirk B  30/07/2017

Ondekking.  Een mooie ontdekking niet ver van de kust.  Zeker het bezoeken waard, met je bezoek steun je ook de opvang van de dieren.

 

Franky N 30/07/2017

Uitstap met de kleinkinderen.  Een opvangcentrum voor verwaarloosde en in beslag genomen dieren.  Je kan er de dieren bezoeken in een rustige en gezellige omgeving, ideaal met kinderen.  De kinderen kunnen op verschillende plaatsen in het park eens de benen strekken op de voorziene speeltuintjes.  Echt een aanrader.
 

Eva Elegnier 28/07/2017

Respect voor de oprichters en medewerkers.  Mooie natuur, rustig wandelen.  Een gezellige en leuke dag gehad.  Zeker het voedermoment meevolgen om meer te weten te komen over de achtergrond van het park en de dieren.  Diertjes zitten daar goed !  Wij komen nog vaak terug !
 

Thierry Schelstraete 28/07/2017

Heerlijk vertoeven in dit prachtige domein.
 

Inge Cok 27/07/2016

Geweldige uitstap : mooi verzorgde omgeving, leuke speeltuigen, veel beestjes en vooral een geweldig doel van deze organisatie !
 

Griet Duthoo 27/07/2017

Super ontdekking.  En gezien de aangekondigde werken zal het nog beter worden (verblijf roofvogels ea).
 

Jacque Gisquire 27/07/2017

Een meevaller voor zowel groot als klein.  Zeker een aanrader voor wie echt van dieren houdt.

 

Madre Madonna 25/07/2017

Ver rijden vanuit het Waasland maar oh zo de moeite telkens ... we komen volgend jaar weer doe zo verder !  Een aanrader voor scholen ook die een nuttige en leerrijke schoolreis willen geven aan de kids ipv de gekende "dierentuinen" dit is echt veeeeel beter !  Dit is een super dierenopvangcentrum met een hart voor dieren !

 

Nancy Willockx 21/07/2017

Een prachtig domein waar veel diertjes/dieren de warme thuis hebben gevonden die ze nooit hebben gekend.  De trieste verhalen die het verleden van de dieren schetsen ontroeren, maar hun huidige leefstituatie in De Zonnegloed maken een bezoek meer dan de moeite waard.  Een mooi natuurlijk park, prachtig verzorgde verblijven voor de dieren.  Wij hebben ervan genoten.

 

Lydia Knockaert 21/07/2017

Geweldig mooi park om te wandelen, dieren hebben plaats genoeg en de verzorging lijk me dik in orde!  Respect voor de dierenverzorgers !  We komen zeker nog eens terug.

 

Franky N 19/07/2017

Een opvangcentrum voor verwaarloosde en in beslag genomen dieren.  Je kan er de dieren bezoeken in een rustige en gezellige omgeving, ideaal met kinderen.  De kinderen kunnen op verschillende plaatsen in het park eens de benen strekken op de voorziene speeltuintjes.  Eecht een aanrader.

 

Lindsay Sky Ds 18/07/2017

Zeer leuke en mooie omgeving.  Voor de kleintjes ziet het er uit als een dierentuin, het pluspunt is dat je de dieren zowel in hun buitenkot als binnenkot kunt zien, dus ook al is het minder goed weer, geen paniek, je blijft ze zien.  Het concept is ook heel mooi, deze diertjes hebben een zeer slecht verleden gehad en dankzij een prachtorganisatie zoals deze, worden de dieren opgevangen en krijgen zij nog vele mooie jaartjes !!  Ik ben een zeer tevreden bezoeker, het was mijn eerste keer maar zeker niet mijn laatste keer, doe zo verder.

 

Jill Motet 18/07/2017

Een hele leuke dag beleefd met ons gezin !  Ik kende het park niet, maar is uitstekend meegevallen !! Je staat heel dicht bij de dieren, ze worden er uitstekend verzorgd en ze hebben heel veel ruimte !  Prachtig inititief !  Heel vriendelijke verzorgers, het park is ook prima onderhouden !  Een echte aanrader !  Ook het gedacht dat verwaarloosde dieren hier een echte thuis krijgen, dat verwarmt mijn hart !  Chapeau aan de verzorgers en dank aan de oprichter !  Mensen met een echt warm hart voor dieren !

 

Laura Mignolet 18/07/2017

Gisteren op bezoek geweest.  Een heel mooi natuurpark, zeer rustig gelegen.  De verblijven voor deze dieren zijn zeer groot, divers en er wordt aan verrijking gedaan.  Super initiatief !  Heel interessant ook om de voorgeschiedenis van de dieren te lezen. 

 

Nicky Wilms 16/07/2017

Mooi dierenpark (zowel het initiatief om verwaarloosde, zieke en oude dieren op te vangen als het park zelf dat mooi is aangelegd), met plaats voor de dieren waar ze helemaal tot rust kunnen komen na hun vaak schrijnende verleden.  De verschijdenheid aan dieren is groot, een leuk parcours (incl speurtocht voor de kinderen) dat je kan afleggen zodat je alle dieren hebt gezien.  En onderweg genoeg plaatsen om te rusten, je picknick op te eten of te spelen in de speeltuintjes.  Na een bezoek aan dit park waren we onmiddelijk te vinden voor een lidmaatschap of een adoptie te doen (onze zoon is nu adoptiepeter voor een geelbuik waterschildpad).  Wij komen terug, dat staat vast.  Ook al wonen we in Noord-Antwerpen.

 

Vanessa Soulliaert 13/07/2017

Geweldig om dit dierenpark te kunnen bezoeken op wandelafstand van onze woonplaats.  Ik verkies een namiddag naar De Zonnegloed boven een dag naar Pairi Daiza omwille van de intentie van het park maar ook omdat ik er als zwaar slechtziende zeker van ben een aantal dieren gezien te hebben daar ze heel dichtbij kunnen komen.  Er zijn voldoende kijkvensters bij grotere verblijven.  De kindjes vinde het steeds geweldig amusant.  De zoektocht is een leuke meerwaarde en leerrijk.  Het is erg mooi, ten volle in de natuur, in het groen en alles in hout.  Een knuffel, een high five of een foto met de mascotte van het park is ook erg leuk voor de kids.  Het is zeker een aanrader voor wie er nog niet geweest is, plezant voor jong en oud !!

 

Marcia Bacro 2/06/2017

Gisteren brachten we voor het eerst een bezoek aan De Zonnegloed,  één woord omschrijft voor mij al wat ik daar ervaarde : RESPECT !  Wij komen zeker h eel regelmatig terug.
 

Gino Labeeuw 27/05/2017

Mijn dochter is met haar klas deze week 3 dagen op openluchtklassen geweest in De Zonnegloed.  Ze heeft er een prachtige tijd beleefd !  Ze raakt er niet over uitgepraat !  Zeer veel dank aan iedereen die hen begeleid heeft !  De hele klas vond het superleuk !  Een aanrader voor ALLE scholen om enkele dagen in De Zonnegloed te verblijfen.  Toffe sfeer, lekker eten, leuke activiteiten, toffe medewerkers, stagiairs, vrijwilligers, directie, ... kortom iedereen : van harte bedankt voor de superleuke 3-daagse !  Schitterend wat jullie allemaal doen voor de dieren !
 

Puenko Romeyns 16/05/2017

Wat een mooie leuke moederdag hebben we gisteren beleeft in zonnegloed.heel mooi verzorgd park.met een groot hart voor ieder dier die daar aanwezig is. De kindjes vonden het super leuk. We genoten van ieder moment. Top locatie. En top verzorgers! Zeker voor herhaling vatbaar. Zeker tete de aap blijft in onze kindjes hun geheugen gegrift. De kleine sloeber.
 

LopezLeen 23/04/2017


We kwamen de folder toevallig tegen op een toeristische dienst aan de kust. We vertrokken met eerder lage verwachtingen, maar wat een park. Het is inderdaad geen dierentuin, omdat het niet gewoon 'beestjes kijken' is, er is veel uitleg, vaak ook over hoe de dieren er terecht gekomen zijn. Enkel maar pluspunten voor ons: héél duidelijke wandelingen, speeltuigen onderweg (perfect voor onze ADHD-zoon), leuke voederzakjes maken het nóg interactiever, grote speeltuin aan het einde, mooie schuur met veel hout, supervriendelijk personeel en vrijwilligers, veel picknickplaats onderweg. Wij zijn hier van 11 tot 16 uur goed bezig geweest, niet getreuzeld, maar ook niet gestrest.

 

Shari Jolling 20/04/2017

Het was een super ervaring !  Toevallig op internet gevonden toen we leuke plaatsen aan het zoeken waren om te bezoeken tijdens ons tripje aan de zee.  Echt de moeite om te bezichtigen !  Bedankt.

 

Frederick Deleu

Het is een mooi park veel dieren en een toffe bediening echt tis de moeite ieder jaar kom ik zeker 3 keers echt goe jullie bezig zijn super

 

Julien Delie 14/04/2017

Super initiatief !  echt genoten van enkele uurtjes wandelen, spelen, kijken ... respect !

 

Rebacca Plouy 13/04/2017

Super verzorgd en mooi park.  De dieren hebben het goed getroffen bij jullie.  Wij vonden het heel fijn in het reptielengebouw dat het uiging waarom de dieren bij jullie terecht kwamen.

 

Kris Deweerdt 14/04/2017

Het was nu al een aantal jaren geleden dat we het park bezochten.  We hebben een prachtig en zeer verzorgt park gezien, wat een verschil met enkele jaren geleden, toen er nog bijna geen dieren waren.  Prachtig, doe zo verder !!!

 

Geoffrey Tytgat 16/04/2017

Zopas bezocht, zeker een aanrader. prachtige dieren, aangename sfeer en zéér vriendelijke medewerkers. Laat zeker niet na om dit eens te bezoeken. Rit van 50tal kilometer zeker waard.

 

Suzy Hendrikx 11/04/2017

Prachtig domein en geweldig initiatief! Mijn zoon kwam hier op boerderijklassen en heeft zijn hartje hier verloren, sindsdien komen we elk jaar terug een om te kijken wie of wat er is bijgekomen. We hebben de zonnegloed nu al 4 keer bezocht en enorm zien groeien. Knap gedaan"boer Karel" en familie ook dikke pluim voor alle helpende handen!! Tot de volgende

 

Kimberley Leys 10/04/2017

Heel leuk park.  Zeer kindvriendelijk.  We zijn geweest met 2 buggys, paden waren soms wel moeilijk door de losse steentjes maar dit heeft onze pret niet bedorven.  Aangename speeltuin in het begin van het park, waar je gezellig en rustig kan drinken op het terras.  Doorheen het park ook leuke speelpleinen met glijbanen en slingertouwen.  Was de moeite waard om te doen.

 

Glen Naeyaert Annelies Crevits

Echt een leuke uitstap als gezin onze zoontje van 2 jaar vondt het geweldig ook een 10ner mee en zij vond het ook heel plezant ook mama en papa waren onder de indruk.

 

Raymond Denblijden 10/04/2017

Zondag eens gaan wandelen in de zonnegloed.  Zeer veel veranders sedert de tijd van de kinderboerderij  (ten goede).  Mensen van de Zonnegloed.  Doe zo verder !

 

Lieven Daschot 10/04/2017

Ook voor ons de eerste keer, ik was onder de indruk van het park, fantastisch en voor herhaling vatbaar, en we hadden prachtig weer, altijd meegenomen voor een dagje uit.  Goed dat er nog mensen zijn die zich inzetten voor de verwaarloosde dieren.  Chapeau.

 

xxx 11/04/2017

Het opvangcentrum is een prachtig initiatief.  Gelegen op het platteland.  Bezocht op een zonovergoten lentedag.  Dieren kan men van heel dicht gadeslaan.  Ze bevinden zich in verzorgde en grote verblijven. 

Leyseele Jurgen 10/04/2017

Super vrijdelijke en de dieren hebben het hier goed.  Deze keer zelfs een jaarabonnement genomen ... zelfs in de heren wc is er een verzorgd mogelijkheid voor de kindejes !!! Tot de volgende.

 

Nancy De Groote 8/04/2017

Vandaag geweest met een cadeau bon zeker voor herhaling vatbaar ik denk dat het een abonnement zal worden super.

 

Leen Van Grimbergen 08/04/2017

Eerste x dat we het park bezochten, maar zeker niet de laatste keer.  We hebben zowel van het park als van de dieren genoten !  Supermooi initiatief om de dieren toch nog een mooie tijd te bezorgen.

 

Stephanie Ballegeer 08/04/2017

Een verborgen parel !  Geen uitgekookte commerciële bedoening maar oprechte zorg voor de dieren.

 

Heidi Feys 04/04/2017

Super park, blijft me verbazen wat jullie allemaal voor de dieren doen, de evolutie in het park elk keer weer, de positieve verandering bij de dieren, de beren: van in een kringetje draaien tot ze zien ravotten, dikke proficiat!!

Charlotte Bates Amez 03/04/2017

Het was de eerste keer dat we dit park bezochten. De wandelroutes zijn superhandig want zo zie je alle (exotische) dieren. Mijn zoontje vond de kleine speeltuinen die her en der verspreid liggen ook heel leuk.
De grote oehoe's die op het wandelpad zitten, zijn heel indrukwekkend. We komen zeker nog terug.

Elke Colpaert 25/03/2017

Eerste keer geweest en super leuke dag gehad! Je komt heel dicht bij de dieren. Wel zielig om de verhalen te lezen en horen. Echt erg!!
Gelukkig zijn jullie er om deze dieren een goede thuis te geven!

Ottevaere Conny 20/03/2017

We zijn met de familie de verjaardag gaan vieren in de zonnegloed.We waren met 12 volwassenen en 12 kinderen. Het was top.We gaan zeker terug!

Christel Kiki Vandenbroucke 19/03/2017

Heel mooi en verzorgd park. Ik kom zeker terug, is veel beter dan in de zoo!
Doe zo verder dikke proficiat!

Cindy Leliaert 23/02/2017

Een aanrader! Kids zijn er al meerdere keren geweest en blijven het leuk vinden!

27/02/2017 Hannelore d

Deze vzw vangt verwaarloosde dieren op als sanctuary.  Er zijn 2 uitstippelde wandelroutes wat het bezoek gemakkelijker maakt.  Kinderen kunnen er ook een speurtocht doen.  Langs de wandelparcours zijn er ook leuke speeltuigen en speeltuinen, dit maakt het afwisselend voor de kinderen.  Je kan er ook zakje voor kopen om aan bepaalde dieren te voederen (altijd leuk:)  Er zij ook 2 voedermomenten met uitleg door een verzorger, dit was heel interessant !  We komen zeker terug !

12/02/2017 Tanja Buter

Enthousiaste medewerkers, kundig, vol feiten, verhalen en weetjes, mooie filosofie en bijzonder uiteenlopende diersoorten die hier hun 'laatste jaren' mogen uitzingen in zo natuurlijk mogelijke omgeving.

6/02/2017 Emmely-Charlotte De Waele

Super mooi initiatief om deze mooie dieren een nieuwe kans te geven op een mooi nieuw leven.  Verzorgde park & dieren.  Dieren gezien die we nog nooit gezien hadden.  Wij komen zeker nog terug !

27/12/2016 Tony Belpaeme

Prachtig initiatief om dieren te redden. Zeer grote variatie aan dieren die ze redden, wat het ook interessant maakt om te bezoeken.
Zeer indrukwekkend wat een goede omgeving ze gecreeerd hebben voor de dieren. Het oogst mooi, maar vormt ook een speelse plek voor de dieren.
Voor de bezoeker is het leuk opgevat met de te volgen weg. Zeer familie vriendelijk, met ook natuurlijke spelelementen onderweg.
Erg onder de indruk! Het is echt een dagbezoek meer dan waard, wij hadden maar drie uur en tijd te kort om alles te zien.
Zeer goeie uitleg ook bij de voederronde.

 

Alyssa Gabriels 1610/2016

Zeer veel mooie dieren, de verzorgster kon zo goed alle informatie over de dieren bijbrengen in het publiek, mooie voedermomenten, je kunt de dieren van dichtbij zien waarbij de meeste zoo's verbleken !!!  Heel aangenaam bezoek zeker de moeite voor het hele gezin !!!!!!!!  Een aangenaam en groot park in het groen ruim gelegen gebied voor alle dieren, ze krijgen ook de beste verzorging dus dikke chapeau voor de uitbaters en verzorgers.
 

Caroline Martier 26/10/2016

Charmant dierenpark !  Heel mooi onderhouden, aangename wandelroutes ... en grote verscheidenhied aan dieren !  Het feit dat het hier om dieren gaat die het in een vroeger leven niet zo goed hadden, maakt dit initiatief nog mooier !  Doe zo voort !  Dikke pluim !

 

Olivier Billiau 31/10/2016

Ik was er nooit eerder geweest en dacht dat het door de media was gehypet.
Maar niets is minder waar.
Het is prachtig. Heel mooi aangelegd en onderhouden. Prachtige dieren, mooi verzorgd, zeker als je ook denkt aan het feit dat het allemaal gaat over dieren die uit een slechte situatie werden gered. Vriendelijk team ook! Een aanrader!

 

Ineke Smet 31/10/2016

Heel fijn park om te vertoeven: het is geen klassieke zoo (het is een sanctuary) maar je kan de dieren goed zien, veel uitleg en animatie voor kinderen. Ook is het park heel fijn ingericht met veel groen. We love it!!
 

Zeer veel mooie dieren. 16/10/2016

Zeer veel mooie dieren, de verzorgster kon zo goed alle informatie over de dieren bijbrengen in het publiek, mooie voedermomenten, je kunt de dieren van dichtbij zien waarbij de meeste zoo's verbleken !!!!  Heel aangenaam bezoek zeker de moeite voor het hele gezin !!!!! Een aangenaam en groot park in het groen ruim gelegen gebeid voor alle dieren, ze krijgen ook de beste verzorging dus dikke chapeau voor de uitbaters en verzorgers !

Verrassend, kleinschalig en de moeite waard ! 22/10/2016

Heel moi ingericht dierenpark waar gezorgd wordt voor verwaalsoosde dieren.  Er zijn soorten te zien die je normaal in grote zoo's niet ziet.  Echt de moeite waard, proficiat aan de uitbaters voor hun aanpak.

Heel mooi, rustig domein ... 27/09/2016

Perfect onderhouden, door mensen die zich met hart en ziel inzetten voor alle dieren, die hier een tweede, echte thuis krijgen.  Een initiatief dat zeker verder uigebouwd moet worden ...  Wij hebben volop genoten van onze nazomerse uitstap !

Hartverwarmend ... 26/09/2016

Hartverwarmend te zien hoe deze verzorgers en vrijwilligers bezig zijn met dieren die geen kleurrijk verleden achter de rug hebben.

Awesome zoo  09/2016

This zoo is implanted in the green, very relaxing to visit.  Many animals, and friendly employees.  The top attraction are the 2 bears running around in a very nice green habitat.  We walked aroud for 3 hours and I tink we stell missed a lot.  Enjoyed every minute !

Jan Derynck 11/09/2016

Een sanctuary naar mijn hart, met plezier een jaarabonnement genomen! Een plaats waar educatie en dierenwelzijn op de eerste plaats komt. Veel groter dan verwacht dit is veeeeeel meer dan een uit de kluiten gewassen kinderboerderij. topper!
 

Hazel Stoop 09/09/2016

Een prachtig, geweldig en mooie sanctuary! Wij komen sowieso terug! Zowel het park als de omgeving is zalig rustgevend. Het idee dat we door dit park te bezoeken de dieren een beter leven kunnen geven, maakt het dit meer dan waard. Het is een plaats waar je tot rust komt en de dieren ziet genieten van de ruimte en de rust. Ook een dikke pluim aan het vriendelijke personeel! TOPintiatief!!
 

Mara Veedeebee 21/08/2016

Heel mooi park, met aandacht voor de dieren en hun welzijn, wij hebben er net een dagje dierenverzorger opzitten en ik kan iedereen het meer dan aanraden !  Bijzonder unieke ervaring met gepassioneerde dierenverzorgers en de fantastische kans om de dieren van dichtbij te bewonderen en te voederen.  Meer dan de moite waard !
 

Ingegeunes 20/08/2016

Superleuk dierenpark.We hebben samen voor de 4e keer genoten met de kinderen van dit dagje uit.  Dit park is zeker een aanrader, mede als je weet wat ze voor deze dieren doen.  Prachtig initiatief !!!  Ook de speelpleintjes vonden onze jongste super leuk.  Leuk is ook dat er zowel "gewone" diertjes zoals konijnen en cavia's, als specialere dieren zijn.
 

Eline S 19/08/2016

Zeer mooi park met vele soorten dieren !
Mooi verzorgd park waar steeds dingen veranieuwd worden wat het leuk maakt om terug te gaan.  Zeker ook ideaal voor kleine kinderen.  Veel verschillende diersoorten.  De moeite waar !
 

Jill Martens 14/08/2016

Bedankt voor de fijne dag!!! Eerste keer Zonnegloed voor ons, maar zeker niet de laatste keer. Ik ben helemaal onder de indruk van dit initiatief. Prachtig park! En de beer? Kippenvel toen ik hem zag genieten in zijn bad!!

Chapeau voor jullie werk. Doe zo verder! Tot de volgende keer!
 

Callewaert Andrea 09/08/2016

Wij komen al een paar jaar met de kleinkinderen en die komen nog altijd even graag .Het is er proper en de dieren worden er goed verzorgd.Een dikke proficiat aan allen die daar voor instaan.De beer was super gek de laatste keer die klom in de boom en die zat te wiebelen in de boom ,die lag zich te draaien in het gras je zag dat hij zich echt amuseerde.De verzorger zei ons dat hij graag kattekwaad uitsteekt en ik denk dat het wel zo is hij was echt grappig.Doe zo voort .

 

Fré Capelle 03/08/2016

Het is een super initiatief !  Verzorgd, voldoende speel - en klim tuigen voor de kinderen en zoveel mooie dieren !  Ze hebben er een verdiende warme thuis en rust.  We zijn al verschillende keren gekomen en krijgen er maar geen genoeg van !  Zeker de moeite waard voor groot en klein !

Cindy Segaert 28/07/2016

Top wat daar verwezenlijkt word.  Daar kunnen velen nog van leren.  Dit is ECHTE dierenliefde.  Ons eerste bezoek vandaag en onmiddelijk abonnement gevraagd.  Topmensen.

Cindy Castelein 27/07/2016

ik ben maandag op bezoek geweest in jullie opvangcentrum de Zonnegloed met m’n gezinnetje.
Ik heb wat foto’s genomen tijdens onze leerrijke wandeling, en zou deze willen insturen om mee te doen met jullie fotowedstrijd.
Wil alvast nog meegeven dat wij allemaal heel hard hebben genoten van jullie dierenopvangcentrum.
Ook onze meisjes van 4 en 6j hebben er heel erg van genoten. Het is duidelijk dat de dieren er zich goed in hun vel voelen.
We hebben ook het voedermoment van de ringstaartmaki’s mee gevolgd. Dit was een unieke ervaring. Zo dicht ben ik nog nooit bij wilde dieren geweest. Een unieke kans om ook prachtige foto’s te nemen. Het was dan nog een moeilijke keuze welke foto’s ik zou kiezen.
Een dikke pluim voor jullie hard werk! Wij komen zeker en vast nog terug!!!

Matthali 26/07/2016

Verrassend, beestig Leuk.  Het was zeer verrassend voor de kinderen.  Het park is mooi aangelegd en onderhouden.  Het is leuk dat er tussen de verschillende eilanden ook speeltuintjes aangelegd zijn veel dieren te zien.

E2mR Koksijde 26/07/2016

Gisteren voor de derde maal bezocht.  Telkens zie je vernieuwing en verbetering.  Bij de start was dit eerder een kinderboerderij met enkele exotische dieren.  Nu wordt er meer op zeldzame dieren en dieren in nood gefocust.  Je ziet hier toch al zo'n 100 soorten !  Het is een vzw, wat je betaalt aan entree of de opbrengst van wat je hier aankoopt qua drank wordt aan de verzorging van hun dieren besteedt.  Mooi hoe ze hier de keuze voor een "sanctuary" gemaakt hebben.  Dus geen verzameling dieren om het spectaculairst, maar een bewuste keuze om verwaarloosde exotische dieren een mooie, veilige, boeiende omgeving te bieden.  Aangrijpend als je de infoborden en/of videao's bv. bij de beren of apen leest en bekijkt.

Er zijn 2 wandelingen + nog een stukje avonturenroute aangeduid.  Als je alles wil gezien hebben trek je hiervoor toch best minimum een halve dag uit.

AV. 25/07/2016

Aangenaam park.  Ideale daguitstap met kids.  Gezellig dierenpark met respect voor fauna en flora.  Voorzien van kindvriendelijke accomodatie en afwisseling.  Zo zijn er 2 wandelingen uitgestippeld, en onderweg zijn bankjes, schommels, touwenparcours.  Centraal is een cafetaria voorzien van bio snacks, fairetradedrankjes, ijsjes, microgolf, picknicktafels en 2 grote speeltuinen, binnen en buiten.  En continue investering en ontwikkeling is zichtbaar merkbaar.

Debby De vrieze 24/07/2016

Wij kenden dit park niet tot dat mijn oudste dochter er geweest was met haar klasje dit jaar ( 1e kleuterklasje). Ze wou er terug naartoe gaan! Dit hebben we met ons 4tjes gedaan en we hebben er van genoten! Niet te druk, eerlijke prijs en je weet dat je met je toegangsticket meehelpt aan dit mooie initiatief! PS: De beer was in zijn nopjes! Hij heeft entertainment aan ons gegeven toen hoe in zijn zwembad met de takken aan het spelen was.

Liesbeth Claeys 03/07/2016

Wauw! Een gezellig, proper dierenpark, waar je ziet dat de dieren echt goed verzorgd worden. Tijdens het voedermoment krijg je leuke weetjes mee en merk je dat de verzorgers een passie hebben voor dieren. Wij waren met 2 volwassenen en 1 kindje van 23 maand, we hadden een prachtige dag! Bedankt!


Wendy Van Daele 02/07/2016

Wij vinden dit beter als een zoo, hier weten we dat ons inkomgeld goed besteed wordt voor de dieren. Hier is ook nooit geen massa toerisme als je gaat, je kan steeds op je gemak kijken naar de dieren. Een pracht initiatief!


Sandra Thiel 01/07/2016

Der Park hat uns sehr gut gefallen. Sehr sauber und ordentlich. Ganz natürliche Gehege. Da kann jedes Tier froh sein wenn es dort hin darf.


Jessica Vallons 05/06/2016

Net terug, een mooi park, groter dan verwacht! De kinderen vonden het leuk en een mooi speelplein.


Céliine Verlo-op 08/05/2016

Super sanctuaire qui nous a permis de passer un bon moment en famille.
Nous avons adoré le fait que nous pouvions être vraiment proches des animaux (même si un grand duc nous "barrait" la route ;) ) et surtout voir ces animaux qui sont vraiment bien, dans de grands enclos propres.
A refaire quand nos petits seront plus grands car il y a un beau parcours et de beaux jeux pour eux!


Valerie Van Herck 07/05/2016

Mooi en rustig dierenpark waar de dieren met heel veel liefde verzorgd worden omdat ze elders geen plaats hebben. Top attractie gisteren was 1 van de 2 beren die zich naar harte lust uitleefde in zijn bad! Zeker een aanrader en hopelijk kunnen jullie dit werk nog jaren verder doen!! Dikke pluim!


Bianca De Bruyne 02/05/2016

Prachtig mooi initiatief dat gewoon MOET worden ondersteund!De mensen zetten zich met hart en ziel in voor de dieren en die liefde voel je gewoon.Het is er zalig vertoeven tussen de heel lieve dieren die houden van de extra aandacht!Zeker aan te raden met kinderen en met mensen die net dat ietsje anders zijn!Een dikke duim voor de vele mensen die zoiets moois helpen verwezenlijken!Ik zou zeggen : neem eens een kijkje en laat ook jouw hart betoveren door één van de schatten!


Elly Laforce 07/04/2016

Gisteren op bezoek geweest met de kleinkinderen,wat een mooi initiatief dikke duim voor al die mensen die begaan zijn met het welzijn van die afgeschreven dieren.!Wat een belevenis voor mijn kleinkinderen komen zeker terug


Ellen Maes 24/03/2016

Heel mooi dierenpark, de 1e keer dat we het bezochten waren mn papa, de nichjtes en mezelf nogal onder de indruk van al wat jullie doen en de mooie dieren. Iets heel anders dan de zoo en dichterbij voor ons ( we wonen in Oostende ) . In de vakantie gaan we hoogstwaarschijnlijk terug, maar dan met nog een nonkel mee en zijn 2 kleinkinderen .


Dwight Vermandere 20/03/2016

Vandaag voor de eerste keer gekomen samen met mijn vriendin en een bevriend koppel.We vinden het ongelooflijk goed wat jullie doen voor deze dieren!We waren zodanig onder de indruk dat we dan direct per koppel adoptieouders zijn geworden van een vos .Nog veel succes en doe zo verder met het goede werk.Zeker tot een volgende keer!


Katja Van Eeghem 27/02/2016

Wauw. Zo mooi dat jullie deze dieren redden. Vandaag zijn wij geweest en echt wat een mooi park. Mooi verzorgde dieren en mooie loping voor hun. Als dierenvriend Echt van genoten. Voor herhaling vatbaar. Proficiat


Marco de Vos 11/09/2015

Geweldige Dierentuin, die in korte tijd is uitgegroeid tot een bewonderenswaardig park! Echt een aanrader! Hopelijk worden er nog vele dieren gered en mogen hier een goed leven krijgen!


Sarah Jongenelen 02/09/2015

Superleuk park, wij hebben het park bezocht met een groep mindervaliden. Ze hebben er enorm van kunnen genieten. Zeker de moeite waard om te doen!!! Goede service, goede gids, dankjewel Bart!


Simon Gritt 28/08/2015

Great park for all. Very well kept. Fun for all the family!


Melissa De Lille 21/08/2015

De kindjes waren super enthousiast dat we de week erop nog eens geweest zijn. De dierenrondes zijn educatief. En je komt ook dichter bij de dieren. Prachtig initiatief om de dieren op te vangen ! Wij gaan zeker nog eens !


Sarah Lasuy 09/08/2015

Gisteren zijn we voor de eerste maal op bezoek geweest! Prachtig hoe jullie het allemaal doen! Onze kindjes waren erg enthousiast en wij waren enorm geraakt door de schrijnende verhalen van de dieren. Jullie zijn mensen met een gouden hart! Chapeau en tot binnenkort!


Ilse D’heer 29/07/2015

Superleuk park en fantastisch initiatief met enkel opgevangen dieren, waaronder heel wat soorten die ik nog niet zag in de grote bekende dierenparken! Heel mooie vzw! Was ontroerd door de verhalen, voor het berenverhaal! Ik vind het echt hartverwarmend te zien dat er nog mooie dingen en goeie zielen bestaan!


Liesbeth Van der Auwera 21/07/2015

Een echte aanrader. Het enige dierenpark in België waar ik nog naartoe wil.


Corinne Thiels 05/07/2015

super parc a decouvrir .pas assez connu en wallonie


Dries Douterloigne 02/07/2015

Heel mooi park. Je kan er echt eens tot rust komen en genieten van een wandeling tussen de dieren. Alles is mooi in thema (veel met hout afgewerkt) en goed verzorgd. Naast de gewone wandelroute kunnen de kinderen ook een avonturenpark route volgen. Ideaal voor de iets wat actievere kids. Een aanrader.


Nele Ghysel 10/06/2015

Heel tof en mooi initiatief om zo'n park te openen.Kon de dieren zelfs beter bezichtigen dan in de zoo.Uw bezoekje meer dan waard!


Natacha Debrier 10/05/2016

Tot voor kort hadden ik en mijn vriend nog nooit van De zonnegloed gehoord, wat een zonde! Vandaag bezoekje gebracht en we vonden het gezellig. Veel interactie met dieren wat zowel voor klein en groot leuk is. Mooi initiatief!!


Katleen De Buyser 20/04//2015

Een warm oordje, groeiend dag per dag. Ontluikend uur per uur. En een streling voor het hart wanneer je ziet, hoort en voelt hoe er met man-vrouw en macht gewerkt wordt aan de gouden plekjes van de dieren. Ooit gedumpt of misbegrepen door anderen, nu opgevangen in een stukje paradijs in de westvlaanders. Daar waar ze mogen zijn wie ze zijn.
Gelukkig bestaan er plaatsen met mensen zoals deze, waar ook de beestjes die ergens buiten de grenzen vallen toch nog als volwaardige individu's gezien worden.
Bere-dankbaar en ape-verslingerd aan dit gevleugelde unieke oord.Alioschka Platteau 19/04/2015

Heel mooi! En zeker dat je weet dat het geld voor de dieren en hun verblijven is. Heel andere werking dan zoo,...Nathalie Mares 03/03/2015

Dank je wel om onze groep een fantastische schoolreis te bezorgen. Het was niet zomaar 'diertjes kijken ' maar ook eens stil staan bij wat ze meemaakten. Gelukkig voor de dieren bij jullie met een happy end... Tot nog eens!Mathieu Demeulenaere 12/09/2014

We hebben allen een heel leuke dag gehad. Kindjes hebben hun super geamuseerd. Ze straalden. We komen zeker nog eens terug. Zeer goeie uitleg gekregen van de verzorgster. Top dat ze dit doen en nog steeds verder vernieuwen, verruimen voor de dieren.

 

Jonas Demeulemeester 30-05-2015 :

weinig volk en nu en dan een bescheiden zonnetje maakten onze uitstap vandaag naar De Zonnegloed super! Voor het eerst ook eens mee op stap met de verzorgster... Een park naar mijn hart!  En grappige jongens die 'koeien met orens' (volgens mijn zoontje van 3 jaar)


Koen Vervaeren 23-08-2014 :

Woensdag het park bezocht. Na een natte start had de zon de wolken toch nog kunnen verjagen en hebben we een prachtige namiddag gehad. Het park "De Zonnegloed" heeft ons positief verrast! Mooie dieren, mooie verblijven, proper onderhouden, leuk dat je tussen de uilen enz. kan kortom onze dag was geslaagd. Heb dan ook een hele reeks prachtige foto's kunnen maken van de verschillende dieren die jullie opvangen.


Bert Pieters 26-07-2014 :

Wij zijn net terug van een bezoek aan jullie prachtige park. Het verhaal van de beren heeft ons enorm gepakt en we zijn er nog steeds van onder de indruk. Bedankt voor jullie inzet voor al deze prachtige dieren die jullie zo goed verzorgen en die er zo goed zitten. Ons zie je zeker terug, ook al moeten we daarvoor 200 km rijden. Respect voor jullie allemaal!!