Manenschapen opgevangen

Dierenparken wereldwijd bedreigd met sluiting!

De effecten van de Covid-19 pandemie zijn niet mals. Naast de vele bedrijven, ondernemingen en vzw's in diverse sectoren die grote verliezen boeken of zelfs na de lockdown niet meer kunnen heropstarten, zitten vele dierenparken met grote problemen. Het regent berichten over dierenparken die door de tijdelijke sluiting die er geweest is en de limiet aan bezoekers die momenteel moet gehandhaafd worden (wegens de afstandsregels), niet meer kunnen overleven. Zo was er deze week het bericht van een uitgehongerde leeuw die het NHC in Opglabbeek heeft opgevangen, nadat het dier onder politie-escorte werd in beslag genomen bij een circus in Frankrijk, omdat de eigenaars geen geld (inkomsten) meer hadden om de dieren te voederen. Een dierentuin nabij München klaagt bij de overheid dat ze niet gaan overleven als het aantal bezoekers niet mag opgetrokken worden en dan is er nog het verhaal hieronder van het Britse dierenpark dat niet meer kan heropstarten en een onderdak moet zien te vinden voor de honderden dieren.
De Zonnegloed VZW is in hoofdzaak opgericht om exotische dieren definitief op te vangen, omdat ze nergens meer terecht kunnen (ook niet in andere dierenparken), hun laatste kans op overleven! En hoewel het ook voor ons harde maanden geweest zijn en niemand kan kijken in de toekomst, zullen we blijven vechten om zoveel mogelijk dieren te redden en op te vangen, volgens de mogelijkheid en capaciteit die we hebben! Maar onze middelen zijn beperkt. Daarom zijn we al onze fans zo dankbaar dat we door vele giften konden overleven en hopen we dat we dit jaar nog vele bezoekers over de vloer krijgen, zodat we ook de winter kunnen overleven en zoveel mogelijk dieren kunnen redden uit andere parken die nu helaas de deuren moeten sluiten....
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200617_04993901…

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200616_04992477…

Lees meer over Manenschapen opgevangen
Manenschapen opgevangen

Terug open vanaf 21 mei !

Beste bezoekers,
21 mei is het een mooie dag..., mooi weer, maar ook mooi dat we weer de kans kregen om jullie als bezoeker te mogen ontvangen.
Ondanks een moeilijke periode en dagen van hard werken ter voorbereiding van jullie komst, kijken we er naar uit om weer iets meer beweging en vrolijke gezichten te zien op ons domein.
We hebben ons best gedaan in sneltempo om jullie vanaf nu een veilig en ontspannen gevoel te bezorgen op ons domein, maar we vragen iedereen om geduld, verdraagzaamheid en gebruik van gezond verstand tijdens deze periode met uitzonderlijke maatregelen.
Tickets zijn uitsluitend on-line te koop op onze website ( https://www.dezonnegloed.be/nl/reserveer-hier-je-toegang ) om wachtrijen bij de kassa's te vermijden en reservatie vooraf on-line is verplicht om een limiet niet te overschrijden per dag.
Breng bij je bezoek zeker de bevestiging van reservatie mee (QR-code die je via e-mail kreeg), samen met je geldig abonnement, cadeaubon of toegangsticket !
Dit mag eventueel zichtbaar op je smartphone, dus echt afgedrukt op papier hoeft dan niet. Maar hou de QR-code bij het naderen van de kassa zeker klaar!
De social distancing-regels die minstens anderhalve meter afstand voorschrijven tussen mensen die geen deel uitmaken van hetzelfde gezin, moeten gerespecteerd worden! Speciaal daarom (en op vraag van de Nationale Veiligheidsraad) is er een wandelroute uitgestippeld met éénrichtingsverkeer. Het volstaat simpelweg de bordjes met “wandelroute” te volgen en zo kom je alle dieren tegen. Speelzones zijn niet toegankelijk en voorlopig zijn alle voederbabbels geschrapt.
Voor meer info rond de nieuwe maatregelen, stellen we voor om te gaan kijken op onze pagina met veelgestelde vragen https://www.dezonnegloed.be/…/veelgestelde-vragen-en-antwoo…
Omdat we wegens plots gebrek aan inkomsten en personeel bepaalde werken hebben moeten stilleggen, zullen er op sommige plaatsen op ons domein nog geen dieren te zien zijn. Onze excuses daarvoor. In de komende maand zullen we hard werken om bepaalde dieren te verplaatsen, zodat ze nog meer graas-ruimte krijgen en ook enkele nieuwe diersoorten zullen hun intrede doen.
We kijken uit naar jullie komst de komende weken en wensen jullie alvast een aangename dag toe in ons sanctuary!

Lees meer over Terug open vanaf 21 mei !
Terug open vanaf 21 mei !

Torenvalkjes opgevangen

Tinny, Negan, Tim,

Deze Europese torenvalkjes werden bij ons binnen gebracht door het vogelopvangcentrom Oostende.  Tinny en Tim zijn twee torenvalkjes die in het VOC binnengebracht werden met zware verwondingen aan de vleugels.  Doordat ze niet meer voldoende herstelden om terug vrij te laten in de natuur kregen ze nog een hoopvol leven in De Zonnegloed.  Negan is een torenvalkje die ook gewond binnen kwam maar is een tamme vogel.  Geen wilde, hij werd gebruikt als huisdier maar ontsnapte.  Zulke dieren kunnen onmogelijk overleven in de natuur omdat ze niet kunnen jagen. Of ze verhongeren of komen om in het verkeer.

Lees meer over Torenvalkjes opgevangen
Torenvalkjes opgevangen

De Zonnegloed GESLOTEN - corona

Door de wereldwijde gezondheidscrisis was De Zonnegloed genoodzaakt om voor onbepaalde tijd de deuren voor bezoekers te sluiten. Het hele team dierenverzorging blijft gemobiliseerd om te zorgen voor de meer dan 350 bewoners van ons opvangcentrum/ toevluchtsoord en zet zijn de dagelijkse en essentiële activiteiten voor de dieren voort. De werking werd aangepast naar de huidige context van een pandemie.

Deze uitzonderlijke situatie, die nog vele weken zal voortduren, is niet zonder economische gevolgen. Onze prioriteit ligt bij het welzijn van onze dieren. Het waarborgen van de juist zorg kost ons opvangcentrum  €3.750 per dag. We verzekeren onze financiering grotendeels dankzij de bezoekers. In het verleden hebben we gezien dat 90% van de bezoekers van onze sanctuary komen van maart tot oktober. De sluiting van De Zonnegloed tijdens deze lenteperiode resulteert momenteel in €0 inkomsten.

Om door deze moeilijke periode heen te komen, lanceren we een uitgebreide ondersteuningscampagne om ons te helpen onze dagelijkse uitgaven te dekken. U kan helpen door:
- een aankoop van een cadeaubon
- een donatie
- een adoptie van een dier (meter- peterschap)

Waarom we uw hulp nog nodig hebben:
We werden door de overheid gealarmeerd over dieren die momenteel in verschillende circussen en dierentuinen leven. Deze bevinden zich in zeer zorgwekkende financiële situaties en we hopen de getroffen dieren tijdig uit de benarde situaties te redden.
Help ons aub door deze moeilijke periode heen en wilt u helpen te anticiperen op de noodreddingen, steun dan onze werking.

Onze dieren hebben uw hulp keihard nodig !  We ontvangen geen enkele subsidie voor onze werking.

Lees meer over De Zonnegloed GESLOTEN - corona
De Zonnegloed GESLOTEN - corona