25/05/2019 de beren zijn samen

Onze beren eindelijk samengevoegd!

Na een lange tijd van introductie zodat de drie beren elkaar beter konden leren kennen en ontdekken, zijn ze donderdag voor het eerst samengezet in ons berenbos.

Mimi, onze meest bange beer, ging als eerste kennis maken met beer Berros en het was dadelijk koekenbak. Grote liefde en ongelofelijk leuk speelplezier. Af en toe kwam beer Ulli even kijken van op afstand, maar beetje per beetje kwam ze toch ook dichterbij en nam uiteindelijk de beslissing om dichter te komen met gestrekte poten en licht gebrom. Maar ook tussen haar en ons mannetje Berros ging het snel over tot een spel.

Wat kan je meer wensen dan dat ze gewoon alle drie aan het genieten zijn van elkaar, spelen in het bos en stoeien in hun bad! Ons team is door het dolle heen.

Het was een lang proces. Maandenlang zijn we bezig geweest om de zwaar getraumatiseerde beren weg te krijgen uit hun ellendige situatie in Albaniƫ. Daarna heeft het maanden geduurd om ze gewoon te laten worden aan hun nieuwe omgeving. Vooral beer Mimi had het er moeilijk mee. Beer Ulli was dadelijk een beer die genoot van het buiten zijn en het stoeien in gras en bomen. En daarna opnieuw een maandenlang proces van introductie aan beer Berros zodat ze elkaar gewoon konden worden. En dan de grote dag deze week. De grote samenvoeging! Spannend was het!. Voorbereid op elke situatie. En uiteindelijk verloopt alles bijna net of alsof ze al maanden samen zijn. Puur genieten was het!