4/09/2019 stokstaarje Maik opgevangen

Nieuw stokstaartje aangekomen in De Zonnegloed

Vandaag is het stokstaartje met de naam Maik aangekomen.
Maik werd samen met een vrouwtje gehouden door een particulier. Toen de (jonge) eigenaar op vakantie vertrok, bracht hij het koppeltje stokstaartjes bij zijn 74-jarige grootvader, om ze daar vervolgens nooit meer op te halen. Toen de verzorging van de diertjes te zwaar werd voor de man, bracht hij ze binnen bij Tierheim Worms in Keller Ranch, een opvangcentrum in de buurt van Frankfurt (Duitsland).
Jammergenoeg stierf het vrouwtje daar en bleef Maik alleen achter. Het plan om hem daar samen met de andere stokstaartjes te voegen lukte niet en ze zochten ze naar een andere oplossing. Gelukkig vonden ze hun weg naar De Zonnegloed waar Maik nu heerlijk kan genieten van een nieuw leven bij de vosmangoesten!

Voorlopig stelt Maik het goed en zit hij nog eventjes in onze quarantaine voor observatie en nazicht door veearts. Maik wordt nadien samengezet met onze vosmangoesten. Deze zijn zeer verdraagzaam. Bij onze huidige groep stokstaarten zetten is uitgesloten, want die zouden hem aanzien als indringer en stokstaarten kunnen ZEER territoriaal zijn en als ze vechten is het tot de dood. Dus dit risico nemen we niet.