Rust zacht, Andrea

Trieste dag in De Zonnegloed.

Dankzij jullie steun haalden we het beoogde bedrag voor Andrea haar 2de operatie. Deze operatie ging vorige week maandag door.

De ingreep en anesthesie zijn vlot verlopen, waarbij er 3 kiezen zijn getrokken onder algemene narcose. Er was één afgebroken kies en twee met cariës (ook wel tandbederf genoemd). Cariës ontstaat frequent bij oudere primaten en is heel pijnlijk, daarom dat we ervoor hebben gekozen om Andrea een zo pijnvrije oude dag te bezorgen als mogelijk.
Herstellen van een ingreep en narcose is vaak riskant bij oude dieren en duurt lang.

Helaas zijn er onverwachts complicaties bij gekomen enkele dagen na haar operatie. We willen jullie dus met heel veel verdriet meedelen dat Andrea jammer genoeg overleden is. Het is een enorm zware klap voor het team. Andrea was ons zorgenkindje, maar was altijd wel klaar om even aandacht te vragen.

Aïtana die de dagelijkse verzorging droeg van Andrea heeft haar constant opgevolgd, was voortdurend bezorgd. Haar zorgen voor Andrea zijn een voorbeeld van hoe mensen zouden moeten zorgen en zijn voor de dieren. Bezorgd, dienend, liefdevol…  Bedankt Aïtana voor je goede zorgen voor Andrea.

Bedankt Andrea dat we je al die jaren hier op De Zonnegloed hebben mogen begroeten. Je bloeide open van een oud angstig aapje die nooit naar buiten durfde komen tot een deugniet die kon genieten van je lekker voer en buiten spelen en ravotten op het eiland.

Slaapwel Andrea