en fr

Manenschaap Ammotragus lervia

Dieren in onze sanctuary

Itjane
Geboortedatum
01-01-2001
Datum aankomst
11-06-2020
Itjane

Itjane komt van een dierenpark dat omwille van de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 de deuren sloot. Niet omwille van faillissement, maar omdat het park onvoldoende winst maakte. In die periode zijn er wereldwijd veel zoos ten onder gegaan en moesten er plots honderden dieren opgevangen worden. Ook hier in De Zonnegloed hebben we het moeilijk gehad, maar hebben toch, naar onze mogelijkheden en capaciteit, alles op alles gezet om meerdere dieren in nood opvangen. Itjane en vijf andere manenschapen vonden zo een permanente thuis hier; vrij van het gevaar geëuthanaseerd te worden.


Sanne
Geboortedatum
01-01-2001
Datum aankomst
11-06-2020
Sanne

Sanne komt van een dierenpark dat omwille van de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 de deuren sloot. Niet omwille van faillissement, maar omdat het park onvoldoende winst maakte. In die periode zijn er wereldwijd veel zoos ten onder gegaan en moesten er plots honderden dieren opgevangen worden. Ook hier in De Zonnegloed hebben we het moeilijk gehad, maar hebben toch, naar onze mogelijkheden en capaciteit, alles op alles gezet om meerdere dieren in nood opvangen. Sanne en vijf andere manenschapen vonden zo een permanente thuis hier; vrij van het gevaar geëuthanaseerd te worden.


Khamssa
Geboortedatum
01-01-2001
Datum aankomst
11-06-2020
Khamssa

Khamssa komt van een dierenpark dat omwille van de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 de deuren sloot. Niet omwille van faillissement, maar omdat het park onvoldoende winst maakte. In die periode zijn er wereldwijd veel zoos ten onder gegaan en moesten er plots honderden dieren opgevangen worden. Ook hier in De Zonnegloed hebben we het moeilijk gehad, maar hebben toch, naar onze mogelijkheden en capaciteit, alles op alles gezet om meerdere dieren in nood opvangen. Khamssa en vijf andere manenschapen vonden zo een permanente thuis hier; vrij van het gevaar geëuthanaseerd te worden.


Tlata
Geboortedatum
01-01-2001
Datum aankomst
11-06-2020
Tlata

Tlata komt van een dierenpark dat omwille van de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 de deuren sloot. Niet omwille van faillissement, maar omdat het park onvoldoende winst maakte. In die periode zijn er wereldwijd veel zoos ten onder gegaan en moesten er plots honderden dieren opgevangen worden. Ook hier in De Zonnegloed hebben we het moeilijk gehad, maar hebben toch, naar onze mogelijkheden en capaciteit, alles op alles gezet om meerdere dieren in nood opvangen. Tlata en vijf andere manenschapen vonden zo een permanente thuis hier; vrij van het gevaar geëuthanaseerd te worden.


Rabaa
Geboortedatum
01-01-2001
Datum aankomst
11-06-2020
Rabaa

Rabaa komt van een dierenpark dat omwille van de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 de deuren sloot. Niet omwille van faillissement, maar omdat het park onvoldoende winst maakte. In die periode zijn er wereldwijd veel zoos ten onder gegaan en moesten er plots honderden dieren opgevangen worden. Ook hier in De Zonnegloed hebben we het moeilijk gehad, maar hebben toch, naar onze mogelijkheden en capaciteit, alles op alles gezet om meerdere dieren in nood opvangen. Rabaa en vijf andere manenschapen vonden zo een permanente thuis hier; vrij van het gevaar geëuthanaseerd te worden.


Satta
Geboortedatum
01-01-2001
Datum aankomst
11-06-2020
Satta

Satta komt van een dierenpark dat omwille van de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 de deuren sloot. Niet omwille van faillissement, maar omdat het park onvoldoende winst maakte. In die periode zijn er wereldwijd veel zoos ten onder gegaan en moesten er plots honderden dieren opgevangen worden. Ook hier in De Zonnegloed hebben we het moeilijk gehad, maar hebben toch, naar onze mogelijkheden en capaciteit, alles op alles gezet om meerdere dieren in nood opvangen. Satta en vijf andere manenschapen vonden zo een permanente thuis hier; vrij van het gevaar geëuthanaseerd te worden.


Sabaa


Manenschaap - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary Adopteer deze Manenschaap

Kenmerken

Grootte:
1,5 m
Voedsel:
Gras, struiken, korstmossen
Gewicht:
140 kg
Leeftijd:
24 jaar
Draagtijd:
165 dagen
Familie:
Manenschaap
Leefomgeving:
Droge berggebieden
Leefgebied:
Noord-Afrika
Download infofiche