en fr

Pauwstaartduif Columba livia domestica

Dieren in onze sanctuary

Abby
Datum aankomst
18-05-2015


Pauwstaartduif - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary Adopteer deze Pauwstaartduif

Kenmerken

Grootte:
20 - 30 cm
Voedsel:
Granen
Gewicht:
200 - 280 gr
Leeftijd:
7 - 8 jaar/ans/years
Status:
Minste zorg
Familie:
Pauwstaart duif
Leefgebied:
India

Waar voelt hij zich op zijn best ?

De pauwstaartduif komt oorspronkelijk uit India.

Wat eet hij graag ?

Ze eten graag granen.

Weetje

De pauwstaartduif is een sierduif die ook wel de koningin van de sierduiven wordt genoemd. De pauwstaart is een zogenoemde structuurduif omdat de duif een bepaald uiterlijk kenmerk heeft. In dit geval is dat de rechtopstaande 'pauwenstaart' als de pronkhouding wordt aangenomen.

 

MEER INFO

De pauwstaart is een gekweekt ras, die ergens uit de rotsduif is voortgekomen. De tamme, post- en stadsduif zijn ook varianten van de rotsduif. Hun oorsprong ligt ergens in Indië, Pakistan of China. Er zijn verschillende vormen van pauwstaarten, waaronder een Engelse, Indische en Thaise. Meestal zijn ze puur wit, maar ook kleur zijn er redelijk wat varianten te vinden.

Waar de naam vandaan komt, kan je wel snel raden. De pauwenstaart bestaat uit een 30-tal rechtopstaande veren. De normale duif heeft maar 12 tot 14 staartveren. Door deze grote staart, zijn ze niet zo’n goede vliegers.

Het kweken van bepaalde kenmerken in duiven gaat héél snel, meestal zijn er maar een paar generaties nodig om heel diverse kenmerken, zoals de pauwstaart, te verkrijgen. Om deze reden heeft Charles Darwin in zijn “On the Origin of Species” de pauwstaartduif ook gebruikt als voorbeeld van zijn evolutietheorie.

Adopteer deze Pauwstaartduif