en fr

Russische dwerghamster Phodopus sungorus

Dieren in onze sanctuary

Twan
Geboortedatum
01-01-2019
Datum aankomst
12-09-2019

De eigenaars van Twan wouden graag hamsters als huisdieren. Zonder zich genoeg te verdiepen in de zorg en de eigenschappen van de diertjes, kochten ze een koppeltje, de ouders van Twan. Voor ze het goed en wel doorhadden zaten ze met het ene nestje na het andere. De zorg voor de extra diertjes werd hen teveel en ze brachten Twan en zijn drie broertjes en twee zusjes binnen bij een opvangcentrum. Later volgenden er nog een broertje en zusje. Twan vond een permanente thuis in De Zonnegloed en we hopen dat zijn verhaal het aantal dieren dat gekocht worden in een bevlieging zal doen dalen.


Arne
Datum aankomst
12-06-2020

Arne werd eind 2019 in beslag genomen omwille van dierenmishandeling. Hij zat samen met 11 andere hamsters in 1 klein kooitje. Arne en zijn broertjes en zusjes konden tijdelijk opgevangen worden door Hamsteropvang Nona. De kleintjes vonden redelijk snel een nieuwe thuis, maar Arne  was wat groter en dominanter, en vond daardoor niet snel een geschikte adoptieouder. Zo kwam hij bij De Zonnegloed terecht.


August
Datum aankomst
12-06-2020

August werd eind 2019 in beslag genomen omwille van dierenmishandeling. Hij zat samen met 11 andere hamsters in 1 klein kooitje. August en zijn broertjes en zusjes konden tijdelijk opgevangen worden door Hamsteropvang Nona. De kleintjes vonden redelijk snel een nieuwe thuis, maar August was wat groter en dominanter, en vond daardoor niet snel een geschikte adoptieouder. Zo kwam hij bij De Zonnegloed terecht.


Russische dwerghamster - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary Adopteer deze Russische dwerghamster

Kenmerken

Grootte:
7 cm
Gewicht:
500 gram
Leeftijd:
2 jaar
Draagtijd:
16-17 dagen
Status:
Niet bedreigd
Familie:
Hamster

Waar woont hij het liefst ?

De Russiche dwerghamster komt van oorsprong uit Noord-Kazachstan.

Wat eet hij het liefst ?

Het zijn omnivoren en eten dus ook vlees.  Best is om deze dieren dwerghamstervoer te geven maar een hondenbrokje of kattenbrokje, een stukje ei, een beetje yoghurt of meelworm lust hij ook wel.

Weetje

Hamsters (dwerghamsters, goudhamsters, ...) worden heel vaak als huisdier gehouden. Maar wist je dat het eigenlijk nachtdieren zijn? Wanneer ze bij mensen thuis als huisdier gehouden worden, worden ze vaak overdag uit hun slaap gehaald en dus wordt hun natuurlijk ritme verstoord.

Stel je eens voor hoe jij het zou vinden om elke nacht wakker gemaakt te worden en 'verplicht' te worden om te spelen? Geen wonder dus dat veel hamsters agressief kunnen reageren of zelfs bijten!

 

Adopteer deze Russische dwerghamster