en fr

Waterbuffel Bubalus arnee bubalis

Dieren in onze sanctuary

Appa
Geboortedatum
26-11-2018
Datum aankomst
13-08-2020
Appa

Appa komt van een dierenpark dat omwille van de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 de deuren sloot. Niet omwille van faillissement, maar omdat het park onvoldoende winst maakte. In die periode zijn er wereldwijd veel zoos ten onder gegaan en moesten er plots honderden dieren opgevangen worden. Ook hier in De Zonnegloed hebben we het moeilijk gehad, maar hebben toch, naar onze mogelijkheden en capaciteit, alles op alles gezet om meerdere dieren in nood opvangen. Appa en drie andere waterbuffels vonden zo een permanente thuis hier; vrij van het gevaar geëuthanaseerd te worden.


Naga
Geboortedatum
21-09-2019
Datum aankomst
13-08-2020
Naga

Naga komt van een dierenpark dat omwille van de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 de deuren sloot. Niet omwille van faillissement, maar omdat het park onvoldoende winst maakte. In die periode zijn er wereldwijd veel zoos ten onder gegaan en moesten er plots honderden dieren opgevangen worden. Ook hier in De Zonnegloed hebben we het moeilijk gehad, maar hebben toch, naar onze mogelijkheden en capaciteit, alles op alles gezet om meerdere dieren in nood opvangen. Naga en drie andere waterbuffels vonden zo een permanente thuis hier; vrij van het gevaar geëuthanaseerd te worden.


Oogi
Geboortedatum
29-03-2019
Datum aankomst
13-08-2020
Oogi

Oogi komt van een dierenpark dat omwille van de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 de deuren sloot. Niet omwille van faillissement, maar omdat het park onvoldoende winst maakte. In die periode zijn er wereldwijd veel zoos ten onder gegaan en moesten er plots honderden dieren opgevangen worden. Ook hier in De Zonnegloed hebben we het moeilijk gehad, maar hebben toch, naar onze mogelijkheden en capaciteit, alles op alles gezet om meerdere dieren in nood opvangen. Oogi en drie andere waterbuffels vonden zo een permanente thuis hier; vrij van het gevaar geëuthanaseerd te worden.


Momo
Geboortedatum
16-09-2019
Datum aankomst
13-08-2020
Momo

Momo komt van een dierenpark dat omwille van de maatregelen tijdens de coronacrisis in 2020 de deuren sloot. Niet omwille van faillissement, maar omdat het park onvoldoende winst maakte. In die periode zijn er wereldwijd veel zoos ten onder gegaan en moesten er plots honderden dieren opgevangen worden. Ook hier in De Zonnegloed hebben we het moeilijk gehad, maar hebben toch, naar onze mogelijkheden en capaciteit, alles op alles gezet om meerdere dieren in nood opvangen. Momo en drie andere waterbuffels vonden zo een permanente thuis hier; vrij van het gevaar geëuthanaseerd te worden.


Waterbuffel - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary Adopteer deze Waterbuffel

Kenmerken

Grootte:
130 cm schofthoogte
Voedsel:
Waterplanten
Gewicht:
550 kg
Leeftijd:
25 jaar
Draagtijd:
320 dagen
Familie:
Waterbuffel
Leefomgeving:
Gebieden met diep water
Leefgebied:
India, China en Zuid-Oost Azië
Waterbuffel - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary