en fr

Argentijnse kakkerlak Blabtica Dubia

Dieren in onze sanctuary

Groep kakkerlakken
Datum opgevangen
06-10-2014
Groep kakkerlakken

De kakkerlakken werden binnengebracht door een vrijwilliger van stichting AAP.  De dieren waren achtergelaten in een steegje in een terrarium.


Argentijnse kakkerlak - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary Adopteer deze Argentijnse kakkerlak

Kenmerken

Grootte:
4 - 5 cm
Voedsel:
granen, fruit
Gewicht:
10 gr
Leeftijd:
1 - 2 jaar
Status:
Niet bedreigd
Familie:
Argentijnse kakkerlak
Leefomgeving:
Zuid-Amerika

Waar voelt hij zich op zijn best ?

Deze soort is te vinden in centraal- en zuid Amerika. De ideale temperatuur zou 24-30 graden zijn!

 

Wat eet hij graag ?

Kakkerlakken zijn echte alleseters. Het liefste hebben ze fruit en granen. Echter wordt de kakkerlak vaak als voer gebruikt voor andere reptielen omdat ze heel voedzaam zijn en makkelijk te houden.

Uitbroeden of werpen ?

Deze kakkerlak is ovovivipaar. Dit betekent dat de jongen in de moeder groeien in eitjes. De jongen komen daarna levend ter wereld, dus niet meer in een ei. Een Argentijnse kakkerlak kan onder gunstige omstandigheden 20 tot 40 jongen ter wereld brengen per maand.

Nog wat weetjes.

De mannetjes hebben vleugels over het gehele lichaam waar ze echter niet mee kunnen vliegen in tegenstelling tot enkele andere soorten kakkerlakken. De vrouwtjes hebben slechts kleine vleugeltjes.  Naast dat ze niet kunnen vliegen beschikken ze ook niet over de eigenschap om horizontaal tegen een glad oppervlakte te klimmen wat vele andere kakkerlakken wel kunnen.

De kakkerlakken kunnen met elkaar communiceren doormiddel van geursignalen en hun voelsprieten. 

 

 

Adopteer deze Argentijnse kakkerlak