OPVANG VOOR WILDE DIEREN

Definitieve opvang voor in- en uitheemse wilde dieren in nood die niet terug naar de natuur kunnen.


Een onvergetelijke ervaring om te leren en te ontdekken in een natuurlijke omgeving.

De Zonnegloed is open van woensdag tot en met zondag en per halve dag te bezoeken.
Dierenwelzijn is een van de belangrijkste elementen hier in De Zonnegloed. Om onze dieren overdag de nodige rust te geven, werken we met dagdelen, sluiten we over de middag het opvangcentrum voor een uurtje en is het aantal bezoekers per dagdeel beperkt.

Hierdoor is het noodzakelijk en verplicht om op voorhand je bezoek aan ons opvangcentrum via de website te reserveren.

Reserveer je tickets!

 

Enkele bevindingen van onze bezoekers

Meer dan een dierentuin Jellevg247

De Zonnegloed is een dierenpark die liefde voor de beestjes hoog in het vaandel draagt. Wasberen, leuke aapjes, stokstaartjes en zo veel meer zijn opgevangen uit vaak verschrikkelijke situaties en hebben hier een  nieuwe thuis gevonden. In elk geval...leuk park met erg leuke dieren.

Zeer mooie locatie. Anne-Soffie

Zeer mooie en goede locatie waar de dieren een gouden thuis krijgen. Tijdens je tocht door het domein leer je bij over de dieren en er zijn ook doe momenten voor de kinderen: iets actiefs, raden, een stukje speeltuin, pick nick plekken,....
Ook voldoende bankjes hier en daar om even te rusten.
Wat ook zeer boeiend was is de uitleg van de dierenverzorger over de beren, we kregen ook de kans om vragen de stellen.
Super ook dat alles ecologisch en milieu bewust is.  Zeker een hele dikke aanrader!!!

Een nieuwe kans voor veel dieren Damman

Hier worden in een rustige omgeving, verwaarloosde dieren opgevangen en verzorgd; een rijke variatie aan dieren, gekend en minder gekend; mogelijk- heid om te picknicken; verzorgde accomodatie

Alle lof en respect Lucbraem

Met de kleinkinderen voor de eerste maal “de zonnegloed” bezocht en danig onder de indruk. wat een idealisme, wat een inzet en wat een schitterend doel wat de initiatiefnemers op zich genomen hebben ! het kan niet genoeg benadrukt worden : elk dier dat hier (helaas) arriveert, is er één dat ontsnapt is aan de hel. los daarvan, waren wij en onze kleinkinderen bijzonder opgetogen over dit park : alles is er keurig en netjes, alles oogt bijzonder verzorgd en er is...

Gelukkige dieren. Gert Verlinden

Op 30/10/2019 hebben we De Zonnegloed bezocht. Je ziet dat de dieren gelukkig zijn aan hun actief en natuurlijk gedrag. Voor kinderen liggen er op de wandelroute veel speeltuigen en doe-spelletjes, zodat ze zich geen minuut vervelen wanneer ze niet naar de dieren kijken, én bovenal betrokken raken. Kortom, een prachtig park dat misschien een eindje van Brussel ligt, maar elke kilometer meer dan waard is!

Hier gaan we zeker nog vele keren komen. Vermeersch Marina

Een prachtige namiddag gehad.Hier gaan we zeker nog vele keren komen.De dieren zijn goed verzorgd,hun hokken heel proper en ook het ganse terrein ligt er mooi bij.Ook een dikke proficiat voor het personeel,vriendelijk en hun uitleg bij sommige dieren raakt je.Met een goed gevoel naar huis gegaan ,blij dat deze dieren een mooie thuis hebben nu.

Wat een ontdekking, prachtig park. Christine Devriendt

Ons eerste bezoek gisteren aan De Zonnegloed, samen met onze 3 jarige kleinzoon. Wat een ontdekking, prachtig park, alles super verzorgd, vriendelijk personeel, heel leuk ook de combinatie dieren zien / speelpleintjes tijdens de wandelroute. Ook de vele zitbanken doorheen het park zijn aangenaam. Wij waren ook verrast door het grote aanbod van dieren, allen even verzorgd! Kortom, een echte aanrader... Wij komen zeker terug!

Veel groen en heel rustig. Tjorven Faby

Zalig om bij jullie naar de dieren te komen kijken! Het domein baadt in het groen en het is er heel rustig. Alles proper verzorgd! Mijn kinderen vonden het heel boeiend en hebben een hele dag geen kick gegeven. Voor mij geen zoo meer, bij jullie is het veel fijner!
Daarbovenop redden jullie dieren, zeker niet onbelangrijk. Wij komen zeker nog terug!

Heel aangenaam dagje weg. Fran Deconinck

Heel aangenaam dagje weg, ook met kleine kindjes! Het idee dat het een sanctuary is, en geen puur “for profit” zoo, geeft een extra dimensie aan de ervaring. Zeer leerrijk en je krijgt dieren te zien die je niet zou verwachten. Ook heel leuk zijn de openingen en kijkgaten op kinderhoogte!

Prachtige ontdekking. Marjorie Piret

Prachtige ontdekking, grote, zeer schone hokken, gelukkige dieren, zeer aangename en bekwame medewerkers, schaduwrijke opritten, hoeken hoeken, bankjes overal, gemakkelijk toegankelijk voor iedereen, en die rust op redding, wat vraagt om Meer ...

Bedankt voor de fijne dag! Rebecca De Spiegeleer

Wat een aangenaam park! De missie van jullie park is heel nobel en de werking straalt jullie groot hart ook uit! Heerlijk om te zien hoe de dieren bij jullie een “thuis” krijgen. De verblijven zijn echt super proper. Verzorgers brengen met veel enthousiasme al hun weetjes over tijdens de voedermomenten. De oprichter zelf maakt tijd voor een vluchtig praatje met onze 4jarige. Zonder dat we het doorhadden vloog de tijd voorbij! De nabijheid van de dieren is aangenaam voor jongere kinderen en ik vind het enorm belangrijk om onze zoon ook bij te brengen hoe deze dieren bij jullie terecht gekomen zijn, dankzij jullie infobordjes vroeg hij bij elk diertje de naam en vanwaar die kwamen. Bedankt voor een fijne dag en doe zo verder!

Wat een fijne plek om naartoe te gaan. Carmen Meert

Het stond al heel lang op ons verlanglijstje om te gaan en eindelijk zijn we er eens geraakt. De kindjes waren net als wij onder de indruk. Het was een hele leuke middag! Wat doen jullie het goed daar!

Laatste nieuws

 

De Zonnegloed is een non-profit organisatie die levenslange toevlucht biedt voor verlaten, misbruikte en verwaarloosde in- & uitheemse wilde dieren die niet terug naar de natuur kunnen.  Ons doel is om voor alle geredde dieren een levenslange opvang te bieden met de zorg, veiligheid en het welzijn van de dieren als prioriteit nummer één.  Alle dieren worden behandeld met de waardigheid en compassie die ze verdienen.  Onze sanctuary herbergt meer dan 120 soorten dieren / meer dan 400 dieren.

                                  Afbeeldingsresultaat voor vlaanderen dierenwelzijn

 

video

De Zonnegloed | Eerste wild animal sanctuary in België