OPVANG VOOR WILDE DIEREN

Definitieve opvang voor in- en uitheemse wilde dieren in nood die niet terug naar de natuur kunnen.

REHABILITATION - EDUCATION - SANCTUARY

Eerste Wild Animal Sanctuary in België

Levenslang onderdak bieden aan zij die het meest kwetsbaar en minst weerbaar zijn. Aan wilde dieren die werden verlaten, gedumpt, misbruikt of vernederd. Wilde dieren die door de grootste miserie gingen en om diverse redenen niet meer terug naar de natuur kunnen.

Bij ons kunnen ze herstellen en groeien, samenleven met soortgenoten, krijgen ze een mooie toekomst en terug een nieuw en waardevol leven. We kregen deze wereld met alles wat er op was om voor te zorgen, ook voor de meest kwetsbare en minst weerbare.

Lees meer

 

Opvang voor wilde dieren in nood

Onze Wild Animal Sanctuary is een non-profit organisatie en biedt momenteel definitieve opvang aan meer dan 400 in-en uitheemse geredde wilde dieren, 135 soorten.

Lees meer


Een onvergetelijke ervaring om te leren en te ontdekken in een natuurlijke omgeving.

Dierenwelzijn is een van de belangrijkste elementen hier in De Zonnegloed. Onze dierenverblijven zijn niet vrij toegankelijk.  Een voortdurend komen en gaan van bezoekers zou onze patiënten teveel storen in voor sommigen hun herstelproces.  Daarom is De Zonnegloed beperkt open en dit van woensdag tot en met zondag en per halve dag te bezoeken.  En om onze dieren overdag de nodige rust te geven, werken we met dagdelen, sluiten we over de middag het opvangcentrum voor een uurtje en is het aantal bezoekers per dagdeel beperkt.

Hierdoor is het noodzakelijk en verplicht om op voorhand je bezoek aan ons opvangcentrum via de website te reserveren.

Lees meer

 

In De Zonnegloed : 

423

geredde dieren hebben een nieuwe thuis

139

soorten dieren leven terug met hun soortgenoten

58.000m²

aan vrijheid voor misbruikte dieren

4.250

aantal grote stappen op de wandelroute

5.150

aantal kleine stappen op de wandelroute

2.30u à 3u

wandeltijd nodig

 

Laatste nieuws

Enkele bevindingen van onze bezoekers

Zalig om bij jullie naar de dieren te komen kijken! Het domein baadt in het groen en het is er heel rustig. Alles proper verzorgd! Mijn kinderen vonden het heel boeiend en hebben een hele dag geen kick gegeven. Voor mij geen zoo meer, bij jullie is het veel fijner!
Daarbovenop redden jullie dieren, zeker niet onbelangrijk. Wij komen zeker nog terug!

Tjorven Faby

Heel aangenaam dagje weg, ook met kleine kindjes! Het idee dat het een sanctuary is, en geen puur “for profit” zoo, geeft een extra dimensie aan de ervaring. Zeer leerrijk en je krijgt dieren te zien die je niet zou verwachten. Ook heel leuk zijn de openingen en kijkgaten op kinderhoogte!

Fran Deconinck

Prachtige ontdekking, grote, zeer schone hokken, gelukkige dieren, zeer aangename en bekwame medewerkers, schaduwrijke opritten, hoeken hoeken, bankjes overal, gemakkelijk toegankelijk voor iedereen, en die rust op redding, wat vraagt om Meer ...

Marjorie Piret

 

                                  Afbeeldingsresultaat voor vlaanderen dierenwelzijn

 

video

De Zonnegloed | Eerste wild animal sanctuary in België