en fr

Waterbuffel Bubalus arnee bubalis

Dieren in onze sanctuary

Appa
Geboortedatum
26-11-2018
Datum opgevangen
13-08-2020
Appa

Appa werd samen met enkele honderden andere dieren illegaal vastgehouden in een woning in Frankrijk. 30 milions d’amis, een van de grootste dierenbeschermingsorganisaties van Frankrijk, heeft de dieren in beslag genomen en zijn op zoek gegaan naar geschikte opvangplekken voor de dieren waar ze de juiste zorg ontvangen. Appa vond zo haar weg naar De Zonnegloed.


Naga
Geboortedatum
21-09-2019
Datum opgevangen
13-08-2020
Naga

Naga werd samen met enkele honderden andere dieren illegaal vastgehouden in een woning in Frankrijk. 30 milions d’amis, een van de grootste dierenbeschermingsorganisaties van Frankrijk, heeft de dieren in beslag genomen en zijn op zoek gegaan naar geschikte opvangplekken voor de dieren waar ze de juiste zorg ontvangen. Naga vond zo haar weg naar De Zonnegloed.


Oogi
Geboortedatum
29-03-2019
Datum opgevangen
13-08-2020
Oogi

Oogi werd samen met enkele honderden andere dieren illegaal vastgehouden in een woning in Frankrijk. 30 milions d’amis, een van de grootste dierenbeschermingsorganisaties van Frankrijk, heeft de dieren in beslag genomen en zijn op zoek gegaan naar geschikte opvangplekken voor de dieren waar ze de juiste zorg ontvangen. Oogi vond zo zijn weg naar De Zonnegloed.


Momo
Geboortedatum
16-09-2019
Datum opgevangen
13-08-2020
Momo

Momo werd samen met enkele honderden andere dieren illegaal vastgehouden in een woning in Frankrijk. 30 milions d’amis, een van de grootste dierenbeschermingsorganisaties van Frankrijk, heeft de dieren in beslag genomen en zijn op zoek gegaan naar geschikte opvangplekken voor de dieren waar ze de juiste zorg ontvangen. Momo vond zo haar weg naar De Zonnegloed.


Waterbuffel - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary Adopteer deze Waterbuffel

Kenmerken

Grootte:
130 cm schofthoogte
Voedsel:
Waterplanten, gras, takken
Gewicht:
550 kg
Leeftijd:
25 jaar/ans/years
Draagtijd:
300 - 340 dagen/jours/days
Status:
Niet bedreigd
Familie:
Waterbuffel
Leefomgeving:
Gebieden met diep water
Leefgebied:
India, China en Zuid-Oost Azië

Waar voelt hij zich op zijn best?

Weides met grote, schaduwrijke bomen en zorg voor een afdak voor schaduw. Een poel, schuine randen en niet te diep, vinden ze ook heerlijk.

Wat eet hij graag?

De voeding van buffels lijkt op die van runderen. In tegenstelling tot runderen kunnen buffels ook onder water grazen: ze kunnen dus allerlei waterplanten eten. Ze leven van gras en bladrijke watervegetatie.

Weetje

7% van alle melk wereldwijd wordt door waterbuffels geproduceerd, dat is zo'n 50 miljoen ton, en dan bijna allemaal in India en China. Deze melk bevat aanzienlijk meer vet en eiwit
dan koeienmelk. Het wordt behalve als drinkmelk vooral gebruikt om boter en kaas, zoals mozzarella te produceren. Indiase boter heet daar ghee en is vloeibaar.

 

MEER INFO

Leefgebied
In het wild komt de waterbuffel nog maar sporadisch voor. Hij is nog te vinden in India, Nepal, Bhutan en west Thailand, Cambodja en Myanmar.

Uiterlijk
Een donkerbruin gekleurd rund met grote horens. Het is een groot en imposant dier.

Wetenswaardigheden
De waterbuffel wordt vooral gebruikt om de ploeg te trekken in de rijstvelden. Voor het planten wordt het veld onder een laag water gezet van 15 centimeter diep. Kunstmest wordt aangebracht en een span waterbuffels trekt de ploeg.

Voedsel in de natuur
waterplanten, gras en kruiden

Gedrag
- Waterbuffels brengen het liefst het midden van de dag in een ondiepe plas door. Zo ontlopen ze niet alleen de hitte, maar ook voeden ze zich dan met waterplanten.
- In trekkende kuddes maken buffels knorrige en snuivende geluiden; loeien is zeldzaam. De stieren snuiven en stampen op de grond voordat ze een aanval inzetten, wat ze doen om zich te verdedigen of hun dominantie aan te tonen. Waterbuffels horen en ruiken ook goed.

Voortplanting in de natuur
Stieren paren met meerdere koeien. De koeien krijgen ongeveer om de twee jaar een kalf. De dracht duurt negen à elf maanden.

Bedreiging
De waterbuffel werd als 'niet bedreigd' geclassificeerd door het IUCN.

Bronnen
https://www.waterwereld.nu/waterbuffel.php
https://nl.wikipedia.org/wiki/Waterbuffel#:~:text=van%20het%20gebied.-,Leefgebied,Azi%C3%AB%2C%20van%20India%20tot%20Indochina
https://tallsay.com/page/4294969215/de-waterbuffel-of-karbouw-alle-informatie-en-het-houden-van-waterbuffels-in-nederland

Adopteer deze Waterbuffel