Dagprogramma voor scholen en jeugdverenigingen

Kinderuitstap aangepast aan de leeftijd.

 

Parkbezoek

 

 

 

Tijdens de wandeltocht door het park ontmoeten de kinderen kleine en grote dieren van over de hele wereld. Kom oog in oog te staan met een bruine beer, bewonder de indrukwekkende roofvogels, sluip tussen de exotische roofdieren of ga het regenwoud binnen en ontdek de vele reptielen, amfibieën,  insecten en zelfs de kleinste aapjes ter wereld op de kleine beestjeszolder.

De Zonnegloed vangt meer dan 135 soorten dieren op!

 

 

 

Kleuter- en lagereschool:

Heeft u toevallig in de klas gesproken over boerderijdieren? Ga dan zeker langs bij onze kinderboerderij. Een ideale gelegenheid waar kleuters hun eerste contacten leggen met het varken, de geiten, dwerg koeien, alpaca's, pony's, ezels, ... 


Doe-opdrachten (kleuter- en lagereschool)


 

 

 

Regelmatig kunnen de kinderen tijdens de tocht even stoppen om zelf lekker te beesten of een doe-opdracht uit te voeren. Uiteraard doen ze dat pal tussen de dieren!

Hoe ziet een braakbal van een uil er nu werkelijk uit ?
Hoe voelt de hoorn van een rund of rendier ?
Hoe groot is de grootste roofvogel nu echt ?
Loop en grom als een echte bruine beer ...

Als begeleider krijgt u een boekje mee met de verschillende doe-opdrachten voor de kinderen. 


Speeltuinen

 

 

 

Na de wandeltocht is het tijd om lekker te beesten in één van de speeltuinen. Als u met de groep op bezoek bent in dit park ontmoet u dus niet alleen leuke dieren, maar kunnen de kids net als zij ook lekker klauteren en slingeren.


Dierenweetjes


 

 

 

Een dagje De Zonnegloed kan niet alleen beestig leuk zijn, maar ook nog eens bère-interessant. Spelenderwijs leren kinderen van alles over de dierenwereld.

Met de infoborden die zich bevinden bij elk dier komen de kinderen van alles te weten over de bewoners van het park, hun gedrag en hun voeding, maar ook over hun verleden, hun vroegere leven toen sommige dieren in zeer dieronvriendelijke omstandigheden moesten leven.