Praktisch info voor scholen en kinderuitstapjes

Parkeren

1. tijdens het schooljaar (schoolreis)
De bus rijdt door tot op parking 2 van De Zonnegloed. De auto's parkeren zich op parking 1 juist voor de ingang van De Zonnegloed. Van daaruit kom je samen met de volledige groep leerlingen naar de inkom. 

2. tijdens weekend en schoolvakanties (jeugdvereniging) OPGELET !!!
Je kan niet parkeren op de parking van De Zonnegloed.
De kinderen kunnen afgezet worden aan de kerk van Vleteren en zo naar het park wandelen.

Op politie bevel : Het is verboden de kinderen af te zetten aan de inkom van het park en zo de uitgangen en de openbare weg te versperren.

 

Bij aankomst

 • De verantwoordelijke van de groep meldt zich aan de kassa van het park.
 • Het juiste aantal kinderen worden doorgegeven aan de persoon van De Zonnegloed die de groep ontvangt.
 • De begeleiders krijgen bij aankomst per groep een grondplan en eventuele doe-opdrachten en/of speurtochten.

 

Prijzen

Leerling €12
Begeleider €12

Prijzen voor drank/ijsjes

Fruitsapjes, melkdrankjes €2,50
Blikjes (frisdrank) €3 - €3,50
IJsjes  €2,50 - €3,50

 

Betalingsmogelijkheid

 • Via bancontact
 • Scholen : Via factuur: de verantwoordelijke leerkracht ondertekent een blad waarop het aantal leerlingen en begeleiders staat.
 • Jeugdgroepen : Met bestelbon v.d. gemeente.  De bestelbon MOET de dag zelf mee zijn met de groep. Indien dit niet het geval is kan de groep geweigerd worden.

Opgelet: indien het facturatieadres verschilt van het schooladres, dan dient u dit bij aankomst duidelijk te vermelden op het inschrijvingformulier.

 

 

Identificatie

Het is altijd handig wanneer de (jongere) leerlingen voorzien zijn van een indentificatie (armbandje, pet, sjaaltje, badge, …) met naam van de school/de klas/contactpersoon/contact gsmnr.  Mochten zij verloren lopen, kunnen onze medewerkers de verantwoordelijke onmiddellijk op de hoogte stellen via de opgegeven gsm.nr. zodat hij/zij zich snel terug bij de groep kan aansluiten.

 

Souvenirshop

Eventueel kan een aandenken gekocht worden in onze shop.  Richtbedrag tussen de €5 en €20. Zo zijn er o.a. knuffels en sleutelhangers te verkrijgen. Ook hiervan gaat de opbrengst volledig naar de verzorging en opvang van dieren.

 

Hou het park netjes

Het spreekt voor zich dat overal in het park de netheidsregels van toepassing zijn. Op verschillende plaatsen staan de nodige vuilbakken om eventueel toch wat afval gesorteerd na te laten.

 

Wees een verantwoorde bezoeker

 • De kinderen blijven altijd onder begeleiding en toezicht van uw begeleiders.
 • Dieren niet voederen
  Onze dieren krijgen een uitgebalanceerd dieet om hen een optimale gezondheid te kunnen garanderen.  Daarom vragen we met nadruk om onze dieren niet te voederen! Iedere afwijking (hoeveelheid of soort) in hun schema kan tot gevolg hebben dat onze dieren ziek worden of zelfs sterven.
   
 • Dieren niet aanraken of over omheiningen te klimmen
  Ons opvangcentrum leent zich uitstekend om dieren van dichtbij te observeren. We begrijpen dat sommige dieren een hogere “aaibaarheidsfactor” lijken te hebben en dat de verleiding groot kan zijn om deze dieren aan te raken. Toch willen we heel expliciet onze bezoekers erop wijzen dat het absoluut verboden is om onze dieren te benaderen en aan te raken! Dit voor hun eigen veiligheid alsook vanuit het dierenwelzijn! 
   
 • Dieren niet uitdagen of stresseren
  Sommige bezoekers willen op verschillende manieren de aandacht trekken van onze dieren. Meestal gaat het om vriendelijk begroeten van het dier, maar helaas is de realiteit soms anders. Het gaat van tikken op de ruiten, takken in de verblijven gooien, tot zelfs dingen naar de dieren gooien! Dit is volledig onaanvaarbaar gedrag en is absoluut verboden!

Elke overtreding op het reglement van ons park kan tot gevolg hebben dat ons personeel dient op te treden. Afhankelijk van de ernst mogen zij de overtreder het bezoek tot het park ontzeggen.