30/10/2015 - Arda overleden.

Bruine beer Arda is overleden
De oudste beer van de twee bruine beren, die we gered hadden uit betonnen kooien van een fokcentrum in Bulgarije, is vorige week overleden. Dit is zeer triestig nieuws, wetende wat ze in Bulgarije heeft meegemaakt...
Maar gelukkig is niet alles voor niets geweest! Arda heeft bij ons nog een hele tijd in een natuurlijke omgeving kunnen vertoeven, baden in een vijver en gezonde voeding kunnen genieten. Toch waren er door haar hoge leeftijd ernstige long- en hartproblemen de kop opgestoken. Na overleg met dierenartsen en heel veel wikken en wegen, hebben we haar moeten laten inslapen.
Gelukkig is de andere bruine beer, Elena, er wel bovenop gekomen, mede dankzij de komst van jonge bruine beer Berros. Zij kunnen het heel goed met elkaar vinden! Na enkele uren en dagen van rouw, gaan we nu verder met gesterkte energie om zoveel mogelijk dieren een warme laatste thuis te bieden. Want er zijn nog zoveel andere dieren die nu verdere aandacht vragen... EN GERED MOETEN WORDEN, denk maar aan de 8 dwergzeideaapjes, 7 wasberen, een genetkat … en deze gaan we nu binnenkort gaan opvangen.
Elke dag open tijdens de herfstvakantie!
(foto van Arda, genomen door Sofie Moentjens van Animal Expert (animalexpert.pmg.be).