en fr

Kameroenschaap Ovis aries

Dieren in onze sanctuary

Arziki
Datum opgevangen
20-10-2013
Arziki

De dieren uit de tijd dat De Zonnegloed nog enkel een educatieve kinderboerderij was, blijven natuurlijk ook op De Zonnegloed wonen. Arziki is ook een dier die hier al van in dat prille begin aanwezig was voordat we een Sanctuary werden.


Alsi
Datum opgevangen
20-10-2013
Alsi

De dieren uit de tijd dat De Zonnegloed nog enkel een educatieve kinderboerderij was, blijven natuurlijk ook op De Zonnegloed wonen. Alsi is ook een dier die hier al van in dat prille begin aanwezig was voordat we een Sanctuary werden.


Bartje
Geboortedatum
06-02-2015
Datum opgevangen
06-02-2015
Bartje

De dieren uit de tijd dat De Zonnegloed nog enkel een educatieve kinderboerderij was, blijven natuurlijk ook op De Zonnegloed wonen. Bartje is ook een dier die hier al van in dat prille begin aanwezig was voordat we een Sanctuary werden.


Kadija
Datum opgevangen
20-10-2013
Kadija

De dieren uit de tijd dat De Zonnegloed nog enkel een educatieve kinderboerderij was, blijven natuurlijk ook op De Zonnegloed wonen. Kadija is ook een dier die hier al van in dat prille begin aanwezig was voordat we een Sanctuary werden.


Kameroenschaap - De Zonnegloed - Dierenpark - Dieren opvangcentrum - Sanctuary Adopteer deze Kameroenschaap

Kenmerken

Grootte:
45 - 50 cm
Voedsel:
Gras, bladeren, takken
Gewicht:
25 - 37 kg
Leeftijd:
12 jaar/ans/years
Draagtijd:
5 maand/mois/month
Status:
Niet geëvalueerd
Familie:
Kameroenschaap
Leefgebied:
Kameroen (Centraal Afrika)

Waar voelt hij zich op zijn best?

Zuid en midden Africa.

Wat eet hij graag?

In de natuur hoofdzakelijk gras, takken en bladeren en kruiden.

Weetje

Het Kameroenschaap is geen wolschaap, maar een haarschaap. Hij hoeft dus ook niet geschoren te worden.

 

MEER INFO

Het Kameroenschaap is een dwergschapenras dat zijn oorsprong vindt in, logischerwijs, omgeving Kameroen in West-Afrika. Hoewel het wat lijkt op een geit, is het wel degelijk een schaap. Wat zijn zo de verschillen tussen een schaap en geit dan?

Een schaap is een “grazer”, en eet dus vooral gras. Geiten zijn “browsers” en eten meer van de struiken en bladeren. Taaier voedsel dus.

Geiten zijn ook nieuwsgieriger en leniger, terwijl schapen makker en echte kuddedieren zijn.

Maar op zicht te kunnen zeggen of het een schaap of geit is (met weinig uitzonderingen), moet je kijken naar de staart. Die van een geit staat meestal rechtop, deze van een schaap hangt.

Verder zijn er nog een paar kenmerken die kunnen helpen. Geiten hebben soms baarden, schapen nooit. De neusspleet bij schapen is duidelijker dan bij geiten. Geiten hebben vaak hoorns, schapen meestal niet. En als ze al hoorns hebben, is dit vaak bij enkel mannetjes en zijn deze vaak meer gekruld dan van geiten.

De Kameroenschaap is niet ontwikkeld voor zijn wol (een zogenaamd “haarschaap”), waardoor deze vergissing wel eens kan gebeuren. Meestal hebben ze dezelfde kleur: een bruine vacht met zwart op de buik, kop en poten. Tijdens de winter wordt de vacht wel wat dikker wat het iets meer op een schaap met wol doet lijken. Maar ze moeten dus nooit geschoren worden. Enkel de rammen hebben hoorns en vaak een opvallende nekkraag.

Ze zijn wel, net als geiten, goede springers. Verder is het ook een heel robuust ras die tegen een stootje kan.

Adopteer deze Kameroenschaap