29/01/2016 - We staan nooit stil. 8 wasberen opgevangen.

Zoals je van De Zonnegloed gewend bent, verandert het dierenpark constant.  Ieder jaar worden er nieuwe dieren opgevangen.  Maar voordat deze dieren naar De Zonnegloed kunnen verhuizen, moet er natuurlijk een passend verblijf gebouwd of verbouwd worden.
In De Zonnegloed staat het nooit stil.  Da afgelopen 4 jaar hebben we al veel dieren kunnen opvangen, redden en deze dieren een nieuw hoopvol leven kunnen schenken.  Een thuis voor de rest van hun leven.
Dit kregen de 8 nieuwe wasberen die vandaag zijn aangekomen uit het Natuurhulpcentrum Opglabeek ook.

Tapco mannetje,  Tawa vrouwtje,  Teetonka vrijwtje werden in beslag genomen in Montenaken.

Taima een vrouwtje ze liep rond op de terreinen van Gaia zoo, een gedumpt dier.

Takoda een mannetje wasbeer werd afgestaan door een particulier aan het NHC Opglabeek.

Tsiyi een vrouwtje ze was door het dak gevallen in een huis in Roemond (NL), waarschijnlijk een ontsnapt dier.

Tsé mannetje, ontsnapt in Kasteelpark Born, maar kon niet terug aangezien het onbekend was hoe de wasbeer was ontsnampt.

Tuari  vrouwtje,  het dier werd binnengebracht door de Nederlandse Dierenbescherming.


Ook het komend jaar zal er weer veel veranderen.  In 2016 komen er, wat we nu al weten, een poema, watoessirunderen, nog een neusbeer, …  ook krijgen de neusberen en de beermarter een nieuw verblijf.
Er komt een nieuw speelplein waar de kinderen nog meer zich kunnen uitleven.  Niet denken we alleen aan de dieren maar ook aan de bezoeker.  Ook  komt er een gedeelte Z-Amerika met mara’s, capibara’s en alpaca’s die samen een nieuw doorloop verblijf zullen te zien zijn.
Ook krijgen de roofvogels veel grotere vlieg volières.  Passend in de filosofie van De Zonnegloed bouwen we zeer natuurgetrouwe, ruime dierverblijven voor de dieren.  In sommige verblijven kan de bezoeker zelfs vrij bij de dieren lopen.  Dit geldt bijvoorbeeld voor de enorme volière waar de ringstaartmaki’s verblijven en het nieuwe verblijf van Z-Amerika.
Ook komen de kameroenschapen samen met de kamelen zodat we weer meer plaats krijgen voor een gedeelte te maken voor typiesche dieren uit Schotland zoals de schotse Hooglander de SoaySchapen en de wolven.